Vernieuwingen in Van Wijckerslooth

Locatie Van Wijckerslooth wordt momenteel verbouwd; het revalidatiecentrum van Marente verhuist in het laatste kwartaal van 2019 van Warmond naar Van Wijckerslooth.

De bewoners van drie van de zeven woonafdelingen in Van Wijckerslooth zijn verhuisd of zullen verhuizen naar een andere woonruimte binnen het pand. De Roos en de vernieuwde woonétages Zonnewijck blijven. 

Revalidatie verhuist naar Van Wijckerslooth

Door de noodzakelijke herverdeling van verpleeghuisplaatsen door de veranderingen in de zorg, is gekozen voor verhuizing van het revalidatiecentrum van Marente naar Van Wijckerslooth. De locaties in Oegstgeest hebben namelijk een groot aantal verpleeghuisplaatsen. Van Wijckerslooth heeft veel vierkante meters die nu niet voor de zorg gebruikt kunnen worden en delen van het gebouw zijn verouderd. Daarom maakt Marente van de nood een deugd: het gebouw wordt flink opgeknapt. Marente wil bewoners en medewerkers een moderne en prettige woon-, leef- en werkomgeving bieden die past bij deze tijd.

Rustenborch

Kijkt u voor meer informatie over het wonen in Van Wijckerslooth, bij woonzorglocatie Rustenborch.

Verhuizingen 

Deze verandering heeft gevolgen voor de bewoners van drie van de zeven woonafdelingen in Van Wijckerslooth: Margriet, Hyacint en Iris. Afhankelijk van persoonlijke wensen en voorkeuren, zijn zij verhuisd of zullen zij in de komende periode verhuizen naar een andere woonruimte binnen het pand: naar Roos, de vernieuwde étages Zonnewijck, naar Rustenborch (waar 14 appartementen extra beschikbaar komen) óf indien gewenst naar een andere locatie van Marente. Het team voert de verhuizingen met alle zorgvuldigheid uit en zorgt voor een zeer goede begeleiding van de bewoners.
Er staan veel vernieuwingsplannen op stapel. Zo wordt het restaurant met de ‘grote zaal’ vernieuwd en krijgt een gezellig nieuw terras. De kantoren op de begane grond worden appartementen voor eerstelijns verblijf-cliënten met een huiskamer in de huidige entreeruimte. Ook wordt de afdeling Roos mooi opgeknapt: muren worden geverfd, vloeren vernieuwd en er komt een nieuwe keuken.