Vrijwilliger Trea Strijd

54 jaar
Vrijwilliger bij Marente sinds 2018
Zangeres in Jeroen

In 2017 ben ik getroffen door een virusinfectie in mijn hersenen, toen ik uit het ziekenhuis kwam, heb ik een aantal maanden in een revalidatiecentrum gewoond. Gelukkig ging mijn herstel heel goed en op een gegeven moment was ik mensen aan het helpen met eten, drinken en deed ik spelletjes met ze.

Toen ik thuiskwam, gaf het boek Singing in the brain van Erik Scherder mij inspiratie. Muziek en zang blijven het langste in je hersenen zitten. 

Mijn moeder vroeg of ik meeging naar mijn zeer demente tante Ali. 

Op dat moment herkende ze al niemand meer. We begonnen te zingen en ze herkende me gewoon! Wat een ontroerend moment was dat.
Daarna kwam ik bij Colette, teamleider Welzijn in Jeroen en toen ben ik begonnen met zingen voor de bewoners daar. Ze zingen de oude liedjes graag mee en oude herinneringen komen weer terug.
Inmiddels zing ik op verschillende afdelingen in Jeroen en in De Wilbert. Mensen gaan zelfs dansen met een rollator, die glimlach is alles waard! Iedereen moet een beetje om mekaar geven, dan zou de wereld er een stuk vrolijker uitzien.

Vrijwilligerswerk bij Marente

Wilt u ook graag vrijwilligerswerk doen bij één van onze Marente locaties? Neem dan snel een kijkje op: vrijwilligenbijmarente.nl