Casemanager dementie op jonge leeftijd

Mensen die op jonge leeftijd met dementie worden geconfronteerd, staan vaak nog midden in het leven. De diagnose roept veel vragen op over het gezinsleven, schoolgaande kinderen, gedragsveranderingen, financiën, juridische zaken, werk of dagbesteding. Persoonlijke begeleiding op maat van een casemanager dementie op jonge leeftijd biedt uitkomst.

Persoonlijke begeleiding

Er komt veel op u af als u op jonge leeftijd met dementie te maken krijgt. De behoefte aan goede informatie, ondersteuning en zorg is groot. De casemanager begeleidt u en uw naaste door alle fasen van de ziekte en biedt emotionele steun, geeft praktisch advies en regelt passende zorg en ondersteuning. Vanaf de diagnose tot aan de verhuizing naar een verpleeghuis of palliatieve zorg thuis, staat de casemanager u bij. De casemanager is uw gids in de complexe wereld van wetten, regels en zorgmogelijkheden. Schakel tijdig hulp in. De juiste begeleiding kan helpen om beter met de uitdagingen van deze ziekte om te gaan.

Eén begeleider tijdens het hele dementieproces

Elena Impagliazzo is zo’n casemanager: 'Op elk moment is de zorgbehoefte anders en zijn er andere zorgverleners in beeld. Ik ben daarin de rode draad en help mensen in elk stadium passende ondersteuning te regelen. In het begin bijvoorbeeld door cliënten en mantelzorgers te attenderen op het mantelzorgcafé en later door thuiszorg, dagbesteding of de verhuizing naar de woonvoorziening te organiseren. En zo nodig help ik met het aanvragen van de indicatie.'

Hoe werkt het?

Marente heeft in dementie op jonge leeftijd gespecialiseerde casemanagers die in de hele regio ondersteuning, advies en begeleiding bieden. U heeft recht op hulp van een casemanager bij de diagnose alzheimer of dementie. Vraag uw huisarts om een verwijzing. De casemanager komt persoonlijk bij u thuis. Goed om te weten is dat deze hulp in de meeste gevallen wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen bijdrage. Vragen of een afspraak maken? Neem contact op via de klantenservice van Marente via 071 409 33 33 of via casemanagement.dementie@marente.nl. Meld hierbij goed dat het gaat om dementie op jonge leeftijd, zodat u aan de juiste casemanager wordt gekoppeld.

Meer informatie over dementie op jonge leeftijd