Casemanager dementie

Ontdek hoe een casemanager dementie u kan ondersteunen in elke fase van de ziekte.  

 

Vanaf het moment van de diagnose tot aan het einde van het leven biedt een casemanager persoonlijke begeleiding op maat. Of u nu behoefte heeft aan praktische hulp, emotionele ondersteuning of advies, de casemanager staat voor u klaar.

Thuis blijven wonen

Dementie is een ingrijpende ziekte die veel vragen en uitdagingen met zich meebrengt. De casemanager biedt u en uw naasten begeleiding bij het omgaan met deze uitdagingen en helpt u bij het vinden van de juiste zorg en ondersteuning thuis. Zij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen en van het leven kunt genieten. 

Casemanager Anne-Wil Pesschier: 'Dementie is een sluipende ziekte die steeds meer vraagt van alle betrokkenen. Persoonlijke begeleiding is absoluut geen overbodige luxe.’

Hoe werkt het?  

Marente heeft in elke woonplaats* in de regio meerdere casemanagers die gespecialiseerd zijn in dementie, ook dementie op jonge leeftijd. U heeft recht op hulp van een casemanager bij de diagnose alzheimer of dementie. Vraag uw huisarts om een verwijzing. In de meeste gevallen wordt de hulp vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen bijdrage.

Voor vragen of een afspraak kunt u contact opnemen met een casemanager bij u in de buurt, via casemanagement.dementie@marente.nl. 

*De Zilk, Hillegom, Katwijk, Lisse, Lisserbroek, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten en Warmond.  

Praktische hulp

Praktische ondersteuning is vaak zeer welkom. Dat kan om van alles gaan; naar dagbesteding gaan of een maatje inschakelen, maaltijden-aan-huis, huishoudelijke hulp, tuinonderhoud, financiën beheren, boodschappenservice of de hond uitlaten. Ook slimme technologische hulpmiddelen kunnen het alledaagse leven wat makkelijker en aangenamer maken en de cliënt of mantelzorger ontzorgen. De casemanager regelt het voor u.  

De juiste ondersteuning

Naast praktische hulp kan de casemanager u ook helpen bij het omgaan met emoties. Daarnaast geeft hij of zij advies over hoe u kunt omgaan met gedragsveranderingen die vaak gepaard gaan met dementie. Het is belangrijk om tijdig hulp in te schakelen om overbelasting van mantelzorgers te voorkomen en de juiste ondersteuning te krijgen die u nodig heeft.  

Casemanager Bertha Zonneveld: ‘Er komt veel op u af en emoties kunnen overweldigend zijn. Maar u hoeft het niet alleen te doen. De casemanager is er voor u.’ 

U bent niet alleen

Vanaf de diagnose tot aan het einde van het leven staat de casemanager mensen bij. Hij of zij wijst u graag de weg in de complexe wereld van wetten, regels en zorgmogelijkheden, en regelt de juiste zorg en ondersteuning in alle fasen van de ziekte. U hoeft het niet alleen te doen. De casemanager is er voor u en helpt u om te gaan met de ziekte en de gevolgen ervan in het dagelijks leven.