Rookvrij! Ook jij?

De groepstraining Rookvrij! Ook jij? is ontwikkeld in Engeland en wordt daar al 12 jaar succesvol gebruikt door de regionale Stop Roken Services. Er zijn al honderdduizenden mensen via deze methode gestopt met roken. Ook u kunt uw rookverslaving overwinnen met behulp van deze training.

Opzet

De groepstraining bestaat uit 7 bijeenkomsten van anderhalf uur, waarbij na de derde bijeenkomst wordt gestopt met roken. De opzet en inhoud van de groepsbijeenkomsten zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Er is een hoge mate van interactie met de deelnemers. Het gebruik van nicotinevervangers en/of medicijnen wordt sterk aangeraden ter ondersteuning van het overwinnen van de nicotineverslaving. Het groepsproces, de onderlinge interactie en de ervaringen en ondersteuning van elkaar helpen mee om de psychische verslaving te overwinnen.

Dick Stomp: " Doen!! Ik ben sinds 1 oktober 2001 ROOKVRIJ".
 

Aan de orde komt o.a.:

  • Informatie over nicotinevervangers en medicijnen
  • Hoe bereid je je goed voor op het stoppen
  • Hoe ondersteun je elkaar bij het stoppen
  • Hoe ga je om met trek in een sigaret
  • Gewichtstoename
  • Hoe ga je om met risicosituaties
  • Hoe blijf je gestopt

SineFuma

De training wordt verzorgd door ervaren, proferssionele trainers van SineFuma. Kijk voor meer informatie over onder andere de werkwijze, de ervaringen en de planning op www.rookvrijookjij.nl of neem contact op met SineFuma via 076 88 95 195.

Vergoeding en ledenvoordeel

Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk. Ook andere zorgverzekeraars vergoeden de training Rookvrij! ook jij? Informeer bij uw zorgverzekeraar of zij deze training vergoeden en of u een verwijsbriefje van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist nodig hebt. Meer informatie vindt u ook in het vergoedingenoverzicht van uw zorgverzekeraar. 

Leden van Marente krijgen €25,- korting als de training niet door de zorgverzekeraar vergoed wordt.

Aanmelden

Via het inschrijfformulier op www.rookvrijookjij.nl  vindt u ook een overzicht van trainingslocaties, data en tijden. Op dinsdag 9 maart 2021 om 19.30 uur start de cursus in Katwijk. Telefonisch aanmelden kan via telefoonnummer 076 88 95 195. 

De training gaat alleen door als er één week voor aanvang minimaal 8 aanmeldingen zijn. Als u na aanmelding besluit niet mee te doen dient u dit uiterlijk 7 dagen voor aanvang schriftelijk door te geven aan SineFuma. Na dit moment zijn zij verplicht een bedrag van € 100,- in rekening te brengen.