Rookvrij! Ook jij?

Rook je? En heb je wel eens geprobeerd te stoppen met roken? Dan weet je ongetwijfeld hoe moeilijk dat is. En dat terwijl de nadelen van roken vast ook  bij jou bekend zijn. Stoppen met roken is moeilijk voor de meeste rokers. De kans dat stoppen lukt, is groter met hulp en begeleiding. ‘Rookvrij! Ook jij?’ biedt begeleiding in de vorm van groepstrainingen, die bewezen effectief is. Er zijn al honderdduizenden mensen via deze methode gestopt met roken. Ook jij kan je rookverslaving overwinnen met behulp van deze training.

Opzet

De groepstraining bestaat uit 7 bijeenkomsten van anderhalf uur, waarbij na de derde bijeenkomst wordt gestopt met roken. In een groep kun je elkaar steunen en heb je één gemeenschappelijk doel: het stoppen met roken. Er is een hoge mate van interactie met de deelnemers. Het gebruik van nicotinevervangers en/of medicijnen wordt sterk aangeraden ter ondersteuning van het overwinnen van de nicotineverslaving. Het groepsproces, de onderlinge interactie en de ervaringen en ondersteuning van elkaar helpen mee om de psychische verslaving te overwinnen.

John uit Leiden (gestopt met zijn vrouw): "Weet je wat het leukste is...nu lopen we langs de rij met rokers en gooien thuis het rookgeld in een potje. Eind van het jaar gaan we hier lekker van op vakantie."
 

Aan de orde komt o.a.:

  • Informatie over nicotinevervangers en medicijnen
  • Hoe bereid je je goed voor op het stoppen
  • Hoe ondersteun je elkaar bij het stoppen
  • Hoe ga je om met trek in een sigaret
  • Tips om gewichtstoename te voorkomen
  • Hoe ga je om met risicosituaties
  • Hoe blijf je gestopt

SineFuma

De training wordt verzorgd door ervaren, proferssionele trainers van SineFuma. Kijk voor meer informatie over onder andere de werkwijze, de ervaringen en de planning op www.rookvrijookjij.nl of neem contact op met SineFuma via 076 88 95 195.

Vergoeding

De 'Rookvrij! Ook jij?' stoppen met roken cursussen en andere vormen van begeleiding worden door 95% van alle zorgverzekeraars volledig vergoed. In geen enkel geval is het eigen risico van toepassing. Eenmaal per kalenderjaar (januari t/m december) kom je in aanmerking voor deze vergoeding. Zit je bij de huisarts in een (DBC) zorgprogramma Astma/COPD, Diabetes of CVRM, vraag dan bij je zorgverzekeraar of SineFuma naast dit programma wordt vergoed. Meer informatie

Aanmelden

Meld je aan via het inschrijfformulier op www.rookvrijookjij.nl. Hier vind je ook een overzicht van trainingslocaties, data en tijden. Telefonisch aanmelden kan via telefoonnummer 076 88 95 195. 

De training gaat alleen door als er één week voor aanvang minimaal 8 aanmeldingen zijn. Als je na aanmelding besluit niet mee te doen dient dit uiterlijk 7 dagen voor aanvang schriftelijk doorgegeven te zijn aan SineFuma. Na dit moment zijn zij verplicht een bedrag van € 100,- in rekening te brengen.