Nooit te oud om te bewegen

Van bounchen tot sideteps en van schouder shakes tot moonwalks. In de Granny Hiphop-workshops komen de hipste dansmoves voorbij. Een leuke eigentijdse manier om in beweging te blijven en meteen balans- en krachtoefeningen te doen. De kennismakingslessen bij Marente in oktober waren zo'n succes dat Marente de cursus heeft opgenomen in haar cursusaanbod als Marente Hiphop.

Thuis! januari 2018

Mevrouw Wiegerink (75) meldde zich samen met een vriendin aan die over de workshops gelezen had. "Ik was direct enthousiast", vertelt ze. "Ik ben graag sportief bezig om gezond van lijf en leden te blijven en vindt het heerlijk om te bewegen op muziek. Een tijdje heb ik aan linedancing gedaan, maar daarbij kreeg ik last van mijn nie. Hiphop is weer eens wat anders. Ik was ook heel nieuwsgierig. 

De kennismaking beviel haar uitstekend. "Ik vond het leuk. Het was wat rustiger dan linedancen en de bewegingen waren niet al te moeilijk of zwaar. Maar tegelijkertijd was het best pittig: ik voelde de volgende dag wél dat ik iets gedaan had. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar."

Hersengymnastiek en lichaamsbeweging in één

Ook mevrouw Blaauw (80) heeft de smaak te pakken.  "Ruim zestig jaar geleden ging ik als tiener al naar dansles", zegt ze. "En nog loop ik weleens te huppelen door de kamer. Dus ik wilde die workshop graag meemaken. Ik ben ook wel wat beweging gewend: twee keer per week ga ik gymmen en één keer tafeltennissen". Van de proefles hiphop genoot ze met volle teugen. "Ik vond het geweldig. Je moest er blink je hersens bij houden om al die passen en bewegingen op het juiste moment en in de juiste volgorde uit te voeren. Dat was behoorlijk aanpoten. Maar heel goed om fit te blijven: het is eigenlijk hersengymnastiek en lichaamsbeweging in één".

Iets voor u?

Regelmatig starten er nieuwe cursussen. Actuele data en videobeelden van de cursus vindt u via www.marente.nl/hiphop