Tijd om te gaan leven en tijd om stil te staan

Zijn theatershow 'Tijd om te gaan leven' was nog maar net uit de startblokken toen de coronacrisis de tournee krakend tot stilstand bracht. Toch kwam Stef Bos in 2020 volop in de schijnwerpers te staan: zo schitterde hij in 'Beste Zangers', haalde de cover van zijn klassieker Papa door Suzan & Freek de hitlijsten en kreeg hij zijn eigen tv-programma ‘Serenades van Stef’. Zijn agenda staat bol, maar tussen de bedrijven door maakte hij tijd voor Thuis! “Ik heb een groot hart voor de zorg.” 

Tekst: Annemarie Barholomeus   
Fotografie: Liesbeth van den Bos

Thuis! mei 2021

 

Groot succes

De timing had niet mooier kunnen zijn, met het Eurovisie Songfestival in Nederland voor de deur. Want misschien is het wel dankzij het songfestival dat heel Nederland Stef Bos kent. In 1989 vertegenwoordigde zangeres Ingeborg België met zíjn lied, ‘Door de wind’, en stond hij met haar op het podium in Lausanne. “Via Ingeborg ontmoette ik platenman Hans Kusters, die vond dat ik zelf eens een cd moest opnemen in plaats van alleen voor anderen te schrijven.” Hij nam de suggestie ter harte en zijn eerste single ‘Is dit nu later’ was meteen een groot succes. 

Creativiteit weer terug

Ook nu, ruim dertig jaar later, weet hij met zijn muziek een groot publiek te raken, zij het nu even niet live. “Toen de theaters hun deuren sloten, was dat een schok. Op een bepaalde manier was de lockdown ook louterend, het is niet verkeerd als alles een keer op nul wordt gezet. Wat ik in het begin het lastigste vond, was dat ik elke dag precies wist waar ik had moeten spelen die dag. Dat gemis. En ook de onzekerheid: dan was er even licht aan de horizon, dan kreeg je weer een slag in je nek. Op een gegeven moment heb ik de knop omgedraaid en besloten dat ik er niet meer op ging rekenen dat ik over twee, drie maanden weer het podium op kon. Dat gaf zo veel ruimte in mijn hoofd dat mijn creativiteit weer helemaal terugkwam.”

Schat aan verhalen

Wat de hervonden creativiteit hem bracht, hoe inspirerend ouderen zijn en wat hij zou doen als hij vijf minuten minister van Volksgezondheid zou zijn, leest u in het mei nummer van het Ledenmagazine Thuis!

Thuis! bij u op de mat

Drie keer per jaar wordt het ledenmagazine Thuis! gemaakt, vol mooie artikelen, boeiende verhalen en interessante aanbiedingen.

Bent u nog geen lid van Marente, vraag dan hier een proefexemplaar van het ledenmagazine Thuis! aan. 

Ik ontvang graag een proefexemplaar