Reanimatie en AED training

Hoe kan je iemand met een hartstilstand helpen? Tijdens de cursus Reanimatie en AED-training leer je in één dagdeel reanimeren en omgaan met het AED apparaat (defibrilator). Met de aangeleerde vaardigheden kun je de kans op overleven van een slachtoffer aanzienlijk vergroten.

Tijdens de cursus leer je een aantal stappen die je moet doorlopen wanneer je geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. Je leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven. Daarnaast leer je omgaan met een AED apparaat.

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kun je het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geef je het slachtoffer een nog grotere kans te overleven. Na afloop van de cursus word je ingeschreven bij de Nederlandse Reanimatieraad en ontvang je een certificaat.

Voor wie?

Deze cursus kan door iedereen gevolgd worden.

Opzet en kosten

De cursus bestaat uit één bijeenkomst van drie uur en wordt gegeven door NRR gecertificeerde instructeurs. De kosten zijn voor leden € 60,- en voor niet-leden  € 90,-.

Zorg en Zekerheid vergoedt de kosten geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van je aanvullende verzekering. Ben je elders verzekerd, informeer dan bij je zorgverzekeraar welke vergoedingen zij hanteren. 

Informatie

Voor meer informatie of aanmelden zijn wij bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 8.30-16.30 uur en vrijdag tussen 8.30-12.00 uur via telefoonnummer  071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Aanhef*
  2. Automatische incasso*
  3. Voorwaarden*