Zorg in de nacht

Marente werkt met vijf VVT organisaties in de regio samen voor de acute en onplanbare (nacht) zorg onder de naam ReBOZ. ReBOZ staat voor Regionale Beschikbaarheid Onplanbare Zorg. Deze zorg is voor iedereen in de regio Zuid-Holland-Noord die acuut hulp nodig heeft, bijvoorbeeld na een val.

Waarom ReBOZ?

Op dit moment wordt de acute (nacht)zorg per organisatie georganiseerd. Verschillende zorgorganisaties uit de regio Zuid-Holland-Noord hebben besloten de krachten te bundelen onder de naam ReBOZ.

Met ReBOZ werken we aan een gezamenlijke visie op de ongeplande acute (nacht)zorg. We bieden verantwoorde zorg in de nacht met handelingen die niet kunnen wachten. Zoals bijvoorbeeld hulp na een val, katheterproblemen, acute wondzorg of medicatietoediening bij terminale cliënten.

 

Hoe werkt ReBOZ?

Wanneer iemand acute hulp nodig heeft, alarmeert hij op de gebruikelijke manier. Er komt dan snel hulp. Na het acute moment draagt de ReBOZ-medewerker de zorg indien nodig over aan het bestaande wijkteam.

Alarmeringszorg

Misschien heeft u (nog) geen nachtzorg nodig, maar wilt u wel verzekerd zijn van zorg als er iets gebeurt. Bijvoorbeeld als u bang bent om te vallen als u ’s nachts naar het toilet gaat. In deze gevallen kan een alarmeringsapparaat met professionele achterwacht een oplossing voor u zijn. Professionele achterwacht is alleen beschikbaar voor mensen die al thuiszorg van Marente krijgen. 

Waakdiensten

In de laatste fase van het leven is vaak de hele dag intensieve zorg nodig. Het nachtteam kan in de nacht waken. De zorgverlener blijft dan slapen, houdt een oogje in het zeil en kan direct actie ondernemen als dat nodig is.

De mensen achter ReBOZ

Een team met medewerkers van ActiVite, DSV | verzorgd leven, Libertas, Marente en WIJdezorg gaat aan de slag onder de naam ReBOZ. Andere VVT-aanbieders uit de regio Zuid-Holland-Noord kunnen deze dienstverlening afnemen van ReBOZ. Door op deze manier samen te werken bij onplanbare zorg, zetten de organisaties medewerkers efficiënter in.