Tips voor gezond haar

We gebruiken allemaal shampoos en conditioners voor ons haar, maar weinig mensen denken aan de hoofdhuid. De meeste producten richten zich op haar, denk aan het langer mooi houden van de kleur of anti klit of repair shampoos! Prima voor het haar, maar niet zo goed voor de hoofdhuid. Onze partner Haarhuis van Tongeren geeft graag advies.

Hoe kun je mooier sterker haar krijgen en hoe stimuleer je de haargroei? Realiseer je in eerste instantie dat je haar onderdeel is van je huid. Of beter gezegd, de haar follikel die je haar produceert is onderdeel van de huid. Het is dus belangrijk om vooral aandacht te geven aan de verzorging van de hoofdhuid.

Simpele tips om hoofdhuid en haar te verzorgen:

  • Masseer je hoofdhuid regelmatig! Dit kun je ook doen tijdens het wassen.
  • Gebruik producten die verzorgend en stimulerend voor de hoofdhuid zijn! Vaak verzorgen we wel de gezichtshuid maar vergeten we de hoofdhuid! 
  • Was je hoofdhuid regelmatig. Meer dan één keer per week. Gebruik producten die zich op de huid richten en niet zo zeer op het haar! Reinigen, hydrateren en stimuleren. 
  • Laat je haar en hoofdhuid aan de lucht drogen of blaas het droog op de lauwe stand (niet te veel hitte gebruiken, dat vind je huid niet fijn)
  • Borstel je haar pas als het droog is. En borstel niet vanaf de aanzet naar beneden, maar begin onderaan en dan steeds verder naar boven. Zo voorkom je klitten. 
  • Was je haar in de avond zodat je je met een schone huid gaat slapen! Was je het haar in de ochtend en gebruik je stylingproducten, dan is je hoofdhuid maar heel even schoon en slaap je met stylingproducten op je huid. Dus beter in de avond wassen. 
  • Doe je natte haar niet in een staart of knot. Altijd eerst het haar droog maken zodat de huid niet gaat smetten. Ook niet met een haarhanddoek om gaan slapen.

Mag je nu geen mooie producten meer gebruiken voor je haar? Natuurlijk wel, maar hou in gedachten dat ze voor je haar zijn en niet voor je huid! Gebruik het dus zoveel mogelijk in de lengte en punten, zodat het minder contact heeft met de huid.

 

 

 

Oplossingen voor haarverlies

Haar en haardracht bepalen in belangrijke mate ons uiterlijk. Door haarverlies kun je je onzeker voelen. Gelukkig zijn er oplossingen voor tijdelijk of permanent haarverlies. Haarhuis van Tongeren heeft al meer dan 45 jaar ervaring in haarwerken. Zij beschikken over de mooiste haarwerken en de allernieuwste technieken. Meer informatie