Professionele achterwacht bij alarmering

Als er iets onverwachts gebeurt, dan is het prettig als u alarm kunt slaan. De Professionele Achterwacht bij alarmering geeft u de zekerheid van acute hulp bij noodgevallen. Eén druk op de knop en binnen 30 minuten staat er een deskundige ziekenverzorgende voor uw deur.

Het alarmapparaat

Om gebruik te maken van de Professionele Achterwacht, heeft u een alarmapparaat nodig. Dit bestaat onder andere uit een halsketting of polsband met een alarmknop. Dit alarmeringsapparaat kunt u niet bij Marente krijgen. Informatie over het alarmapparaat kunt u doorgaans krijgen bij de Welzijnsorganisatie  in uw woonplaats.

Professionele Achterwacht

Als het alarmapparaat is geïnstalleerd, kunt u gebruik maken van de Professionele Achterwacht van Marente. Dit houdt in dat u in noodgevallen op het alarmknopje drukt en direct contact krijgt met een medewerker van de meldcentrale. Deze medewerker beoordeelt de situatie en als het nodig is, komt er binnen 30 minuten iemand van de thuiszorg om u te helpen.

Deursleutels

Als u op het moment van nood niet in staat bent de deur zelf te openen, moet de thuiszorgmedewerker dit doen. Wij hebben daarom twee huissleutels van u nodig. Deze sleutels krijgen een code en worden veilig opgeborgen. Uw naam en adres staan niet op de sleutelhanger.

Achterwacht bij alarmering aanvragen

Neem voor meer informatie of een aanvraag contact op met de klantenservice van Marente.

Kosten en vergoeding

Abonnementskosten Professionele Achterwacht

Voor de Professionele Achterwacht betaalt u € 12,50 per maand aan abonnementskosten. Als lid van Marente krijgt u korting en betaalt u € 10,00.

Kosten alarmeringsapparatuur

Houdt u rekening met de (abonnements)kosten voor de alarmeringsapparatuur. Informatie hierover kunt u opvragen bij de welzijnsorganisatie in uw woonplaats.

Kosten voor de zorg

De zorg die u krijgt na een alarmoproep wordt apart in rekening gebracht en soms vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. De wijkverpleegkundige kan u hier meer informatie over geven.