Professionele achterwacht bij alarmering

Als er iets onverwachts gebeurt, dan is het prettig als u alarm kunt slaan. De Professionele Achterwacht bij alarmering geeft u de zekerheid van acute hulp bij noodgevallen. Eén druk op de knop en binnen 30 minuten staat er een deskundige ziekenverzorgende voor uw deur.

Het alarmapparaat

Om gebruik te maken van de Professionele Achterwacht, heeft u een alarmapparaat nodig. Dit bestaat onder andere uit een halsketting of polsband met een alarmknop. Dit alarmeringsapparaat kunt u niet bij Marente krijgen. Informatie over het alarmapparaat kunt u doorgaans krijgen bij de Welzijnsorganisatie  in uw woonplaats.

Professionele Achterwacht

Als het alarmapparaat is geïnstalleerd en de toegang tot uw woning is geregeld, kunt u gebruik maken van de Professionele Achterwacht van Marente. Dit houdt in dat u in noodgevallen op het alarmknopje drukt en direct contact krijgt met een medewerker van de meldcentrale. Deze medewerker beoordeelt de situatie en als het nodig is, komt er binnen 30 minuten iemand van de thuiszorg om u te helpen.

Toegang tot uw woning

Als u op het moment van nood niet in staat bent de deur zelf te openen, moet de thuiszorgmedewerker dit doen. Marente neemt hiervoor geen sleutels van u in beheer. Wij vragen u om de toegang tot uw woning mogelijk te maken middels een (gecertificeerd) sleutelkluisje. U ontvangt hierover meer informatie wanneer u zich aanmeldt voor de professionele achterwacht van Marente.  De professionele achterwacht voor de alarmering kan worden gestart zodra het wijkteam de pincode van het kluisje heeft ontvangen.

Voor wie?

Professionele achterwacht van Marente is alleen mogelijk voor mensen die al thuiszorg van Marente krijgen. Krijgt u geen thuiszorg of krijgt u thuiszorg van een andere zorgorganisatie, dan komt u niet in aanmerking van professionele achterwacht bij Marente.  

Achterwacht bij alarmering aanvragen

Neem voor meer informatie of een aanvraag contact op met de klantenservice van Marente.

Kosten en vergoeding

Abonnementskosten Professionele Achterwacht

Het abonnement voor de Professionele Achterwacht voor één persoon kost € 12,50 inclusief BTW per maand en € 10,00 inclusief BTW per maand indien u lid bent van de Ledenservice van Marente. Het abonnement in combinatie met uw partner kost €9,50 inclusief BTW per maand per persoon en indien u als echtpaar lid bent van de ledenservice van Marente betalen beide partners €7,50 inclusief BTW per maand per persoon.* Voor deze prijzen staat er 24 uur per dag een zorgmedewerker voor u klaar wanneer u onverwacht dringend hulp nodig heeft.

Kosten alarmeringsapparatuur

Houdt u rekening met de (abonnements)kosten voor de alarmeringsapparatuur. Informatie hierover kunt u opvragen bij de welzijnsorganisatie in uw woonplaats.

Kosten voor de zorg

Wanneer u in zorg bent bij Marente wordt de zorg die u krijgt na een alarmering vergoed vanuit de basisverzekering (aanspraak wijkverpleging).  Bent u niet in zorg bij Marente? De zorg rondom de professionele achterwacht is dan particuliere zorg. U ontvangt een factuur voor de geleverde zorg na een alarmering. Het tarief hiervoor bedraagt €35,00 per eenheid van een half uur. Is een medewerker tot een half uur bij u geweest, dan betaalt u een vast bedrag van €35,00. Is een medewerker tussen een half uur en 1 uur bij u geweest, dan betaalt u een vast bedrag van €70,00. Elk volgend half uur wordt er €35 euro extra in rekening gebracht.*

*) De tarieven worden jaarlijks vastgesteld