Professionele achterwacht bij alarmering

Als er iets onverwachts gebeurt, dan is het prettig als u alarm kunt slaan. De professionele achterwacht bij alarmering geeft u de zekerheid van acute hulp bij noodgevallen. Eén druk op de knop en binnen 30 minuten staat er een professioneel zorgverlener voor uw deur.

Het alarmapparaat

Om gebruik te maken van de professionele achterwacht heeft u een alarmapparaat nodig. Dit apparaat bestaat onder andere uit een halsketting of polsband met een alarmknop. Via de welzijnsorganisatie in uw woonplaats of uw zorgverzekeraar kunt u informatie inwinnen over hoe u dit alarmeringsapparaat kunt krijgen.

Professionele achterwacht

Heeft u een abonnement op de professionele achterwacht bij Marente? Nadat het alarmapparaat is geïnstalleerd en de toegang tot uw woning is geregeld, kunt u direct gebruik maken van de professionele achterwacht. Zodra u de alarmknop indrukt, zorgt de meldcentrale ervoor dat de thuiszorg naar u toe komt. Ook in de nacht is de achterwacht van Marente goed geregeld. In samenwerking met vier andere zorgorganisaties biedt Marente regionaal acute en onplanbare (nacht)zorg onder de naam ReBOZ (Regionale Beschikbaarheid Onplanbare Zorg). In het geval van nood komt er 24 uur per dag een professioneel zorgverlener binnen 30 minuten na uw alarmoproep. Als er sprake is van een levensbedreigende situatie schakelt de meldcentrale direct 112 in.

Voor wie?

Professionele achterwacht is mogelijk voor mensen die geen thuiszorg of thuiszorg van Marente ontvangen. Marente denkt graag met u mee over de mogelijkheden. Professionele achterwacht aanvragen of meer informatie? Bel 071 409 33 33

Ontvangt u zorg van een andere zorgorganisatie? Dan kunt u de achterwacht met die organisatie regelen.

Woningtoegang

Als u op het moment van nood niet in staat bent om zelf uw deur te openen, moet de thuiszorgmedewerker dit doen. Het is belangrijk dat u de toegang tot uw woning goed regelt. Om de toegang tot uw woning voor zorgverleners mogelijk te maken, kunt u kiezen uit verschillende opties. Met de elektronische deuropener ‘cKey Door’ van FocusCura heeft u de zekerheid dat zorgverleners altijd op een veilige manier naar binnen kunnen. Lees meer of vraag de elektronische deuropener direct aan bij FocusCura. Check de voorwaarden en lees meer over de keuzemogelijkheden.

Hoe regelt u de toegang tot uw woning?

Omdat een zorgverlener toegang tot uw woning nodig heeft om acute zorg te kunnen verlenen, is het belangrijk dat u de toegang goed regelt. Lees meer over de opties en over hoe u dit kunt regelen in dit stappenplan.

Kosten en vergoeding

Abonnementskosten professionele achterwacht
Het abonnement voor de professionele achterwacht voor één persoon kost € 12,50 inclusief btw per maand en € 10,00 inclusief btw per maand indien u lid bent van Marente. Sluit u voor u en uw partner een abonnement af, dan zijn de kosten € 9,50 inclusief btw per maand en per persoon. Als u als echtpaar lid bent van Marente betalen beide partners € 7,50 inclusief btw per maand per persoon.* Voor deze prijzen staat er 24 uur per dag een zorgmedewerker voor u klaar wanneer u onverwacht dringend hulp nodig heeft.

Kosten alarmeringsapparatuur
Houdt u rekening met de (abonnements)kosten voor de alarmeringsapparatuur. Informatie hierover kunt u opvragen bij de welzijnsorganisatie in uw woonplaats of bij uw zorgverzekeraar.

Kosten voor de zorg
Wanneer u zorg ontvangt van Marente wordt de zorg die u na een alarmering krijgt vergoed vanuit de basisverzekering (aanspraak wijkverpleging).  Ontvangt u geen thuiszorg? Dan valt de zorg rondom de professionele achterwacht onder particuliere zorg. U ontvangt een factuur voor de geleverde zorg na een alarmering. Het tarief hiervoor bedraagt € 35,00 per eenheid van een half uur. Is een medewerker tot een half uur bij u geweest, dan betaalt u een vast bedrag van € 35,00. Is een medewerker tussen een half uur en 1 uur bij u geweest, dan betaalt u een vast bedrag van € 70,00. Elk volgend half uur wordt er € 35,00 euro extra in rekening gebracht. Het tarief voor het opvolgen van een alarm in de nacht bedraagt € 70,00 per eenheid van een uur. Is een medewerker tot één uur bij u geweest, betaalt u € 70,00.* Ontvangt u zorg van een andere thuiszorgorganisatie dan Marente? Dan kunt u de achterwacht met uw eigen organisatie regelen.

*) De tarieven worden jaarlijks vastgesteld.