Professionele achterwacht bij alarmering

Als er iets onverwachts gebeurt, dan is het prettig als u alarm kunt slaan. De professionele achterwacht bij alarmering geeft u de zekerheid van acute hulp bij noodgevallen. Eén druk op de knop en binnen 30 minuten staat er een professioneel zorgverlener voor uw deur.

Het alarmapparaat

Om gebruik te maken van de professionele achterwacht heeft u een alarmapparaat nodig. Dit apparaat bestaat onder andere uit een halsketting of polsband met een alarmknop. Via de welzijnsorganisatie in uw woonplaats of uw zorgverzekeraar kunt u informatie inwinnen over hoe u dit alarmeringsapparaat kunt krijgen.

Professionele achterwacht

Heeft u een abonnement op de professionele achterwacht bij Marente? Nadat het alarmapparaat is geïnstalleerd en de toegang tot uw woning is geregeld, kunt u direct gebruik maken van de professionele achterwacht. Zodra u de alarmknop indrukt, zorgt de meldcentrale ervoor dat de thuiszorg naar u toe komt. Ook in de nacht is de achterwacht van Marente goed geregeld. In samenwerking met vier andere zorgorganisaties biedt Marente regionaal acute en onplanbare (nacht)zorg onder de naam ReBOZ (Regionale Beschikbaarheid Onplanbare Zorg). In het geval van nood komt er 24 uur per dag een professioneel zorgverlener binnen 30 minuten na uw alarmoproep. Als er sprake is van een levensbedreigende situatie belt schakelt de meldcentrale direct 112 in.

Woningtoegang

Als u op het moment van nood niet in staat bent de deur zelf te openen, moet de thuiszorgmedewerker dit doen. Marente neemt hiervoor geen sleutels van u in beheer. Wij vragen u om de toegang tot uw woning mogelijk te maken middels een (gecertificeerd) sleutelkluisje. U ontvangt hierover meer informatie wanneer u zich aanmeldt voor de professionele achterwacht van Marente.  De professionele achterwacht voor de alarmering kan worden gestart zodra het wijkteam de pincode van het kluisje heeft ontvangen.

Voor wie?

Professionele achterwacht van Marente is mogelijk voor mensen die thuiszorg van Marente ontvangen. Nieuwe aanmeldingen van mensen die geen thuiszorg ontvangen nemen wij tijdelijk niet in behandeling.
Mensen in zorg bij een andere thuiszorgorganisatie dan Marente, kunnen de achterwacht met de eigen organisatie regelen.
 

Kosten en vergoeding

Abonnementskosten Professionele Achterwacht

Het abonnement voor de Professionele Achterwacht voor één persoon kost € 12,50 inclusief BTW per maand en € 10,00 inclusief BTW per maand indien u lid bent van de Ledenservice van Marente. Het abonnement in combinatie met uw partner kost €9,50 inclusief BTW per maand per persoon en indien u als echtpaar lid bent van de ledenservice van Marente betalen beide partners €7,50 inclusief BTW per maand per persoon.* Voor deze prijzen staat er 24 uur per dag een zorgmedewerker voor u klaar wanneer u onverwacht dringend hulp nodig heeft.

Kosten alarmeringsapparatuur

Houdt u rekening met de (abonnements)kosten voor de alarmeringsapparatuur. Informatie hierover kunt u opvragen bij de welzijnsorganisatie in uw woonplaats of bij uw zorgverzekeraar.

Kosten voor de zorg

Wanneer u in zorg bent bij Marente wordt de zorg die u na een alarmering krijgt vergoed vanuit de basisverzekering (aanspraak wijkverpleging).  Ontvangt u geen thuiszorg? Dan is de zorg rondom de professionele achterwacht is particuliere zorg. U ontvangt een factuur voor de geleverde zorg na een alarmering. Het tarief hiervoor bedraagt €35,00 per eenheid van een half uur. Is een medewerker tot een half uur bij u geweest, dan betaalt u een vast bedrag van €35,00. Is een medewerker tussen een half uur en 1 uur bij u geweest, dan betaalt u een vast bedrag van €70,00. Elk volgend half uur wordt er €35,00 euro extra in rekening gebracht. Het tarief voor het opvolgen van een alarm in de nacht bedraagt €70,00 per eenheid van een uur. Is een medewerker tot één uur bij u geweest, betaalt u €70, 00.* Bent u in zorg bij een andere thuiszorgorganisatie dan Marente? U kunt de achterwacht met uw eigen organisatie regelen.

*) De tarieven worden jaarlijks vastgesteld.