Fit in evenwicht

Met de cursus Fit in evenwicht - Valpreventie bieden Marente en Welzijnskwartier Katwijk een gerichte training om vallen te voorkomen. Er wordt voorlichting en informatie gegeven over de verschillende oorzaken en risicofactoren en je krijgt tips en adviezen om vallen te voorkomen. Ook worden er verschillende oefeningen gedaan op het gebied van balans en algemene spierkracht.  

Opzet

De cursus bestaat uit tien groepslessen waarin een gecertificeerd instructeur met je gaat werken aan een betere balans, meer spierkracht en meer zelfvertrouwen.  De aangeboden oefeningen kun je thuis ook veilig uitvoeren. Er wordt niet geoefend met vallen zelf.

Een val heeft vaak grote gevolgen, naast lichamelijk letsel veroorzaakt een val ook veel onzekerheid en angst. Met dit effectief bewezen 'Valpreventie - Balans oefenprogramma' kun je de spierkracht en balans enorm verbeteren. De kans om te vallen wordt daarmee aanzienlijk kleiner en je voelt je zelfverzekerder.  

Kosten en vergoeding

De kosten zijn voor leden € 145,- en voor niet-leden € 175,-.

Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van je aanvullende verzekering. Elders verzekerd? Informeer dan bij je zorgverzekeraar welke vergoedingen zij hanteren. 

Informatie

Voor meer informatie of aanmelden zijn wij bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 8.30-16.30 uur en vrijdag tussen 8.30-12.00 uur via telefoonnummer  071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Onderzoek valpreventie

Gemeente Teylingen onderzoekt hoe cursussen en bewegen kunnen helpen bij het voorkomen van vallen. Woon je in de gemeente Teylingen, dan kun je via deze link meewerken aan het onderzoek. 

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Aanhef*
  2. Automatische incasso*
  3. Voorwaarden*