School voor mantelzorgers

Marente heeft een school opgericht voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg. Deze school biedt cursussen en workshops voor de basisvaardigheden van zorgverlening. Het is voor iedereen die voor een ander zorgt en daar beter in wil worden.

Opleidingen voor zorgpersoneel vinden we normaal. De mantelzorger is vaak ongeschoold in het zorgverleningsvak maar is toch 24 uur per dag aan het zorgverlenen. Dat is ontzettend zwaar. Marente helpt deze 'informele' zorgverleners graag om wat kneepjes van het vak te leren. De lessen worden gegeven door echte zorgverleners en behandelaars van Marente. Op die manier staat u als partner, familielid of kennissen sterk in de zorg voor hun naaste.

Workshops

Een workshop is een eenmalige bijeenkomst gericht op het leren van handelingen en vaardigheden.

Cursussen en themabijeenkomsten

Een cursus bestaat uit meerdere lessen en wordt afgesloten met een certificaat. Een themabijeenkomst is eenmalig. 

Marente College

Een of twee keer per jaar organiseert Marente een college voor mantelzorgers met een bekende spreker die u het hemd van het lijf kunt vragen. Zo hebben we een mooie bijeenkomst met Annemarie van der Sar gehad over hersenletsel en hebben we Marcelle Mulder op bezoek gehad en vertelde Lodewijk Schmit Jongbloed over de Reisgids mantelzorg. 

Heeft u een idee voor een spreker of wilt u door ons op de hoogte gehouden worden? Laat het weten via 071 409 32 23.