Goed slapen kun je leren

Voor veel mensen is een goede nachtrust iets vanzelfsprekends. Als u echter regelmatig slecht slaapt is lekker (door)slapen en uitgerust wakker worden niet meer dan een mooie droom. De verleiding om uw toevlucht tot slaapmiddelen te nemen wordt dan ook vaak steeds groter naarmate u meer slaapgebrek heeft. Gelukkig is lekker slapen ook zonder slaapmiddelen mogelijk. Hoe? Dat leert u tijdens de cursus 'Goed slapen kun je leren' van Centrum Beter Slapen.

Tijdens deze cursus leert u dat lekker slapen mogelijk is, ook zonder slaapmiddelen. Als slechte slaper zit u vaak in een vicieuze cirkel. Na slechte nachten kunt u zich zorgen maken over de komende nachten. 'Als ik niet slaap functioneer ik morgen niet', is een veelvoorkomende gedachte. De kans op piekergedachten over het slapen, het piekeren in bed over van alles en nog wat, het opbouwen van lichamelijke spanning en het aanleren van verkeerde leefgewoonten is dan groot. Uw slaapprobleem wordt dan vaak groter. In deze cursus krijgt u begeleiding om uit deze vicieuze cirkel te kunnen stappen.

Iets voor u?

De cursus is bedoeld voor mensen met inslaap- en/of doorslaapproblemen die graag weer willen leren vertrouwen op hun eigen vermogen goed te slapen.

Opzet en kosten

De cursus bestaat uit zeven groepsbijeenkomsten van 2,5 uur of vier individuele bijeenkomsten van vijf kwartier. Hierin leert u het piekeren te stoppen, u te ontspannen en uw gedrag en leefstijl zo te veranderen dat goed slapen weer mogelijk is. U krijgt, als u dit wilt, advies over hoe u kunt stoppen met het gebruik van slaapmiddelen. Kijk voor meer informatie en voor het maken van afspraken op www.centrumbeterslapen.nl

Kosten en vergoeding

De cursus kost €325,-  voor leden van Marente. Voor niet-leden zijn de kosten €355,-

Verschillende ziektekostenverzekeraars vergoeden deze cursus. Raadpleeg voor meer informatie uw polisvoorwaarden.

Aanmelden

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Centrum Beter Slapen, 071 513 98 68/ 06 44 548 445 of via mailadres: info@centrumbeterslapen.nl.

Houdt bij aanmelding uw ledenpas bij de hand.

Neem ook eens een kijkje op www.centrumbeterslapen.nl