Eerste Hulp

Er kunnen overal ongelukken gebeuren, op het werk, thuis of op straat. Denk aan een hartstilstand, vallen, vergiftiging en verbranding. Met een EHBO-cursus kunt u in zo'n situatie het verschil maken door vakkundig te handelen en de schade te beperken. Leer reanimeren en veelvoorkomende letsels bij volwassenen en kinderen te behandelen met de online-theorie en praktijktraining van Savitae.

Opzet

De cursus bestaat 8 tot 10 uur online leren en 15 uur praktijktraining op de door u gekozen cursuslocatie (waaronder Katwijk, Noordwijk en Leiderdorp). In de uitgebreide online theorie behandelen we de veelvoorkomende letsels bij volwassenen én kinderen, de reanimatie en het bebruik van de AED. Tijdens de praktijktraining oefent u samen met andere cursisten o.a. de reanimatie en het gebruik van de AED. Ook leert u verbanden aan te leggen. 

De laatste 3 uur van de cursus bestaat uit het onafhankelijke examen, afgenomen door examinatoren van Het Oranje Kruis. Tijdens het examen wordt getoetst of u in iedere situatie EHBO kan verlenen. Dit conform de eindtermen van Het Oranje Kruis. Bent u geslaagd dan ontvangt u het het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis digitaal. Het diploma is twee jaar geldig en gemakkelijk te verlengen met een herhalingscursus. 

Aanmelden

Marente-leden kunnen met korting inschrijven voor een EHBO cursus via de website van onze partner Savitae. Zij verzorgen EHBO cursussen in heel Nederland.

De volgende onderwerpen worden behandeld

Tekenbeten Koorts Braken
Misselijkheid Kneuzingen Verstuiking
Botbreuken Ontwrichtingen Schaafwonden
Snijwonden Bijt- en scheurwonden Brandwonden
Electriciteitsletsel Bevriezingswonden Giftige stoffen
Vergiftigingen Bloedneus Tand door de lip
Insectensteken Reanimatie aan volwassenen Het gebruik van de AED
Reanimatie aan kinderen Stabiele zijligging Noodvervoersgreep
Verslikking Verstikking Ernstig bloedende wond
Shock Ernstige hartklachten Suikerziekte
Mogelijk nek- en wervelletsel Flauwte  Epilepsie
Beroerte Onderkoeling Oververhitting

Kosten en vergoeding

De cursuskosten zijn €495,-*. Leden van Marente krijgen 10% korting op de cursuskosten. 

Verschillende ziektekostenverzekeraars vergoeden deze cursus. Raadpleeg voor meer informatie uw polisvoorwaarden.

* Prijswijzigingen onder voorbehoud