Tosti's

Wij Nederlanders zijn de grootste tosti-eters van de wereld. Wie is er niet mee opgegroeid? We kennen allemaal de tosti ham/kaas of tosti Hawaï. Tosti kunt u eten als ontbijt, lunch maar ook als diner. Een tosti is makkelijk te bereiden in de oven. Laat u inspireren door onderstaande recepten. 

Tonijn tosti

Ingrediënten:

  • ongeveer 40 gr tonijnsalade voor op brood
  • 1/8 tomaat in blokjes gesneden
  • 2 uienringen
  • een plak belegen kaas

Werkwijze

Beleg 1 snee brood met tonijnsalade, strooi hierop de tomaat, ui en leg hierop de plak kaas. 4 minuten verwarmen in een oven op 200 °C.

Aziatische tosti

Ingrediënten

  • 2 plakken kipfilet voor op brood
  • pindakaas
  • 1 theelepel sambal
  • koriander en taugé

Werkwijze

Besmeer de snee brood met pindakaas, smeer de sambal over de pindakaas. Verdeel de 2 plakken kipfilet over het brood en doe hier bovenop de taugé. 4 minuten verwarmen in een oven op 200 °C. Als de tosti klaar is, strooit u er gehakte koriander over. 

Italiaanse tosti

Ingrediënten

  • 2 plakken salami
  • 3 plakken mozzarella
  • 2 plakken tomaat
  • rucola en pesto

Beleg 1 snee brood met 2 plakken salami daarop de tomaat en pesto. Verdeel hierover de 3 plakken mozzarella en gratineer het in de oven. 4 minuten verwarmen in een oven op 200 °C. Als de tosti klaar is doet u de rucola erover. 

Zoete tosti: fruit met chocolade

Ingrediënten

  • banaan
  • mascarpone
  • chocopasta (bijv. Nutella)
  • zeezout

Werkwijze

Besmeer 1 snee brood met chocopasta. Halve banaan in de lengte doormidden snijden en beleggen op de chocopasta. Besmeer de banaan met mascarpone en strooi hierover een paar korrels zeezout. 

De TostiTip

Een tosti of sandwich kunt u zo calorierijk of -arm maken als u zelf wilt. Bij overgewicht of een te hoog cholesterol doet u er 20+ kaas op en gebruikt u volkorenbrood. Bij ondervoeding is de tosti juist een lekkere snack om voldoende calorieën binnen te krijgen. 

De TostiDipTip

Tosti's zijn nog lekkerder met een lekkere dip. Bijvoorbeeld ketchup, curry, sweet chilisaus of barbecuesaus. 

De recepten komen uit het kookboek van Marente.