Koffiespecialiteiten

Marente's Bakkie

Ingrediënten

  • 100 ml koffie
  • 10 ml karamelsiroop
  • 10 ml karamelsaus
  • 40 ml melk
  • 1 toef slagroom
  • 1 mini stroopwafel

Bereiding

Schenk de karamelsiroop in een theeglas. Verwarm de melk en klop deze op. Schenk de opgeklopte melk op de siroop en schenk hierop de koffie. Spuit er een mooie toef slagroom op en garneer met karamelsaus en de stroopwafel. 

Droom koffie

Ingrediënten

  • 100 ml koffie
  • 10 ml vanillesiroop
  • 10 ml kaneelsiroop
  • 40 ml melk
  • 1 toef slagroom
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 kaneelkoekje

Bereiding

Schenk de kaneel- en vanillesiroop in een theeglas. Verwarm de melk en klop deze op. Schenk de opgeklopte melk op de siroop en schenk hierop de koffie. Spuit er een mooie toef slagroom op en garneer met bruine suiker en het kaneelkoekje. 

Koude toffe koffie

Ingrediënten

  • 100 ml sterke koffie
  • 10 ml karamelsiroop
  • 5 ijsblokjes
  • 100 ml koude melk
  • 1 toef slagroom
  • 1 stukje karamelfudge (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 rietje

Bereiding

Zet sterke koeffie. Doe de koude melk, sterke koffie, ijsblokjes en karamelsiroop in een blender. Zet de blender 10 seconden op de hoogste stand. Schenk in een mooi glas en spuit er een mooie toef slagroom op. Garneer met een rietje en de fudge. 

De recepten komen uit het kookboek van Marente. 

Verwenmoment

Veel bewoners van Marente drinken dagelijks een bakkie koffie. Smaak en geur zijn heel herkenbaar en vertrouwd. Je kunt koffie ook op speciale momenten serveren. Met een smaakje, wat room en een beetje liefde. Zo creëer je een echt verwenmoment.