Marente College: "Een reisgids voor mantelzorgers"

Tijdens het Marente College nodigen wij elke keer een persoon uit die u het hemd van het lijf kunt vragen.

Woensdag 13 februari 2019 gaan we in gesprek met Lodewijk Schmit Jongbloed, auteur van de Reisgids mantelzorg. Op 10 november 2018 presenteerde Lodewijk het eerste exemplaar aan oud-staatsecretaris Jet Bussemaker, met wie hij nog niet zo lang geleden mantelzorg verleende aan haar vader, die toevallig zijn buurman was. Er was meteen veel belangstelling voor het boek.

Wat staat je als mantelzorger te wachten? Met welke zorgwetten krijg je te maken? Hoe ga je om met familieleden en vrienden, bijvoorbeeld om taken te verdelen? Hoe regel je professionele zorgverleners? Wie betaalt wat? Hoe hou je het vol? Hoe maak je het naderende einde bespreekbaar? In de Reisgids mantelzorg komt het allemaal aan bod. En wel aan de hand van vier routes. Tijdens het Marente College vertelt Lodewijk over zijn boek. Een korte animatiefilm vindt u op www.reisgidsmantelzorg.nl of via link https://vimeo.com/299887135. Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel, internet of op de avond zelf. 

De eerste 20 aanmelders ontvangen het boek tijdens het Marente College.

Welke vragen wilt u stellen?

Tijdens het college kunt aan Lodewijk Schmit Jongbloed vragen stellen, samen met de andere deelnemers.

Voor wie

Het Marente College is een onderdeel van de School voor Mantelzorg. Iedereen is welkom: mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers en geïnteresseerden.

Informatie

Het Marente College vindt plaats op woensdag 13 februari 2019 van 19.30-21.30 uur in De Wilbert in Katwijk. De kosten zijn €9,- voor leden en €10,- voor niet-leden (incl. koffie/thee, wat lekkers en een drankje). Marente is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer (071) 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Aanhef*
  2. Voorwaarden*