Meegaan in het digitale tijdperk

Meegaan in het digitale tijdperk

Zo lang mogelijk thuis wonen betekent ook mee kunnen komen met ‘het digitale tijdperk’. Veel zaken worden immers via internet geregeld. Wie daar niet mee overweg kan, moet dan hulp van anderen inroepen. En dat komt niet altijd uit. Met de iPad-cursus leert u zelfstandig omgaan met de vele mogelijkheden die internet u via de tablet te bieden heeft. U leert stapje voor stapje de belangrijkste functies zodat u binnen de kortste keren ook Tikkies kunt uitdelen of met kleinkinderen kunt Facetimen

Thuis! januari 2022

Over drempel helpen

De iPad-cursus is inmiddels al zeven jaar een veel gevolgde les om leden op weg te helpen in de digitale mogelijkheden van vandaag. Docente Corinne van Rooijen: “In mijn werk als wijkverpleegkundige merkte ik dat veel leden wel een tablet hebben aangeschaft maar daar eigenlijk geen gebruik van maakten. Ze hebben het zelf wel vaak geprobeerd maar liepen dan tegen allerlei zaken aan die ze niet begrepen.

Uiteindelijk bleef de tablet maar in een hoekje liggen. Zonde. Met de iPad-cursus helpen we leden over die drempel heen. We ontdekken gezamenlijk wat je allemaal met de iPad en iPhone kunt doen. Spelenderwijs leren we dingen als foto’s maken en beheren, e-mails versturen en ontvangen, YouTube filmpjes kijken, appjes versturen en hoe je veilig omgaat met internet.” 

Ga ook met uw tijd mee

Wilt u ook tikkies kunnen uitdelen of beeldbellen met uw kleinkinderen? Meld u dan snel aan voor de Tablet (android) cursus of iPad cursus. 

Meegaan in het digitale tijdperk

Leuk en leerzaam

Cursiste mevrouw Grimbergen: “De eerste les gaf me een goed gevoel. We hebben veel met foto’s gedaan en geleerd over het gebruik van de iPad en iPhone. Corinne legt het heel begrijpelijk en rustig uit en er is genoeg ruimte voor vragen en dingen die je zelf wilt doen. Er ging echt een wereld voor me open. We zijn allemaal beginners en we leren ook van elkaar. Dat maakt de cursus heel leuk en leerzaam. Ik heb me vooral aangemeld voor de cursus omdat ik mijn kinderen en kleinkinderen niet meer wilde vragen om me te helpen als er weer iets is met mijn telefoon. Nu kan ik ook Facetimen met mijn kleinzoon in Zweden. Zonder hulp van anderen, helemaal zelf!”