Sterren die blijven stralen: Marco Bakker en Willeke van Ammelrooy

"We moeten er niet aan denken om te stoppen"

Ze zijn al 43 jaar samen: Marco Bakker (80) en Willeke van Ammelrooy (74). Hij een wereldberoemde bariton die bijna 100 cd’s opnam en ook nu nog schittert in grote concertzalen. Zij een gevierd actrice met onder meer een Oscar en twee Gouden Kalveren op zak. Als je in hun bomvolle agenda’s kijkt, zou je niet zeggen dat ze allang pensioengerechtigd zijn. Toch maakten ze graag een uurtje vrij om een interview voor Thuis! te geven. Een inkijkje in hun leven.

Tekst: Annemieke Bartholomeus
Fotografie: Michel ter Wolbeek
Thuis! januari 2019

Ooit leerden ze elkaar kennen op een promotiefeestje. Niet lang daarna sloeg de vonk over, op een wintersportvakantie waar Marco Willeke voor uitgenodigd had. “Het scheelde dat we ongeveer op hetzelfde niveau skieden”, vertelt Willeke lachend. “Daardoor konden we samen in een klasje, anders was het niet gelukt met ons!”

Drie keer per jaar wordt het ledenmagazine Thuis! gemaakt, vol mooie artikelen, boeiende verhalen en interessante aanbiedingen.

Nu, decennia later, werken ze allebei nog volop. Marco zit in een hausse aan optredens en maakt zich op voor een reeks kerstconcerten, terwijl Willeke net de opnamen achter de rug heeft van de internationale film Rain Anyway over een rondreizend circus, die in 2019 in première gaat.

Dat ze wat ouder worden, staat ze nauwelijks in de weg. Al kijkt Willeke als ze een script toegestuurd krijgt, tegenwoordig behalve naar de inhoud ook of ze die rol aankan.

Hoe ze het hoge tempo waarin ze leven volhouden, fysiek in topconditie blijven en wat hen plezier en ontspanning oplevert, leest u in januari nummer van het Ledenmagazine Thuis!