Marente Hiphop voor senioren blijkt succesformule

Hiphop voor senioren? Marit Levering neemt al drie seizoenen deel aan deze wekelijkse lessen van bewegingsagoog Carola van Zeijl. En ook in seizoen vier gaat ze daarmee door. “Al mijn spieren krijgen een beurt, zonder dat ik het in de gaten heb.”Voor Marit is bewegen extra belangrijk, want zij heeft astma. “Van de dokter móét ik voldoende sporten. Vroeger deed ik dat in de sportschool, maar toen keek ik steeds op de klok of ik al naar huis mocht. Tijdens de hiphoplessen heb ik dat nooit. Dan vliegt de tijd. Soms neem ik van tevoren een extra pufje en dan ga ik ervoor.”

Tekst: Annemieke Bartholomeus     
 Fotografie: De beeldredacteur/Sven van der Vlugt
Thuis! Januari 2022

Voldaan gevoel

Dat is best hard werken. Marit: “Alles beweegt tijdens zo’n les: mijn armen, mijn benen, mijn hoofd. Mijn hartslag gaat omhoog. Ik werk op een actieve manier aan mijn evenwicht en coördinatie. En ik train mijn hersenen, omdat ik al die verschillende danspassen moet onthouden. Na zo’n uurtje heb ik echt een voldaan gevoel. Ik heb als het ware mijn hele systeem weer even aangezet.” Bovendien is het heel gezellig. Marit: “Na af loop blijven we altijd nog even hangen, drinken samen iets en kletsen wat.”

Kijken naar mogelijkheden 

Kijken naar de mogelijkheden. Een succesformule, zo lijkt het. Carola, docente van de cursus Marente Hiphop, kan dat bevestigen. “Deelnemers zijn op een leuke manier actief met hun lichaam bezig. Goed voor de conditie, de weerstand en de coördinatie. Dat dit in groepsverband gaat, is een extra stok achter de deur.” Als bewegingsagoog is zij gewend om goed naar de mogelijkheden van haar cliënten te kijken. “Zo weet ik dat te veel draaibewegingen voor sommige mensen lastig kunnen zijn. Ook lukt het niet iedereen om altijd alle pasjes te onthouden. Dus daar houd ik rekening mee. Toen ik startte met deze hiphopcursus ben ik eerst gaan vragen: 'Wat willen jullie zelf ?' Het is tenslotte hún les. Vervolgens kijk ik naar wat de deelnemers wél kunnen. Dat vertaal ik naar een dansje dat we met elkaar gaan aanleren.”

Dans ook mee!

Blijf ook hip, fit en vitaal en meld u aan voor Marente Hiphop in Katwijk, Oegstgeest, Sassenheim of Lisse.

Thuis! bij u op de mat

Drie keer per jaar wordt het ledenmagazine Thuis! gemaakt, vol mooie artikelen, boeiende verhalen en interessante aanbiedingen.

Bent u nog geen lid van Marente, vraag dan hier een proefexemplaar van het ledenmagazine Thuis! aan. 

Ik ontvang graag een proefexemplaar

  1. Aanmelden nieuwsbrief Thuis! Extra

Videoclip

In twaalf weken tijd werkt Carola met haar cursisten naar een eindproduct toe. “Tussendoor maak ik video-opnamen die we na af loop delen. Wie dat wil kan dan thuis oefenen. En gaandeweg komt dan steeds meer de schwung erin. Na een week of zes knallen ze er voor het eerst een heel dansje uit. Als ik dan al die blije gezichten zie, zeg ik altijd: ‘Applausje voor jezelf’. En we ronden een lescyclus altijd af met het opnemen van een videoclip. Zodat iedereen het eindresultaat kan delen.” Marit weet inmiddels al zeker dat zij ook nog een vierde seizoen gaat meedoen. “Balsporten en fitness zijn niets voor mij. Dit wel. Ik houd van muziek en vind het fijn om daarop te bewegen. Heerlijk om mijn spieren steeds op speelse wijze een grote beurt te geven. Ongemerkt bijna. Geweldig toch?”

Carola en Marit zijn met de Hiphop groep te zien in de promotievideo van Marente