Dagbesteding

Dagelijks vertoeven tientallen mensen op de dagbesteding van onze locaties. Samen met leeftijdgenoten en onder professionele begeleiding wordt de dag actief en zinvol ingevuld. Een mooie oplossing als iemand nog niet naar het verpleeghuis hoeft, maar overdag wel hulp en toezicht nodig heeft.

Voor wie?

Dagbesteding of dagbehandeling kunnen interessant zijn als:

  • u lichamelijke klachten heeft en toch actief de dag wilt doorbrengen;
  • een beetje ondersteuning u helpt om zelfredzaam te blijven;
  • dementie het moeilijk maakt om de hele dag thuis te blijven;
  • u partner of mantelzorger bent en de zorg voor uw naaste overdag wilt overdragen aan een professional.

Wat is dagbesteding?

Bij dagbesteding brengt u één of meer dagdelen van de week door in een gezellige ontmoetingsruimte op één van onze locaties. U wordt gastvrij ontvangen en kunt deelnemen aan activiteiten die u aanspreken. Schilderen of boetseren in het atelier. Gym, bewegen op muziek, labyrint fietsen of met fietsmaatjes eropuit. Geheugentraining, koken, tuinieren en houtbewerken. Of gewoon een kopje koffie drinken en een praatje met anderen maken.

Wat is dagbehandeling?

Dagbehandeling is een stapje verder dan dagbesteding. Bij dagbehandeling is de zorgvraag vaak intensiever. Bijvoorbeeld vanwege zware dementie of een combinatie van ziektebeelden. U kunt dan ook een beroep doen op de behandelaren van Marente, zoals een psycholoog of fysiotherapeut. En natuurlijk wordt u net als bij dagbesteding gastvrij ontvangen en kunt u aan allerlei activiteiten meedoen.   

Op welke locaties?

Op bijna alle locaties van Marente wordt dagbesteding en/of dagbehandeling geboden. In Bernardus is dagbehandeling specifiek voor mensen die op jonge leeftijd dementie hebben. In De Wilbert is een dagbehandeling BuitenThuis voor met de Katwijkse Ziekte of NAH (niet aangeboren hersenletsel). U kunt via het locatieoverzicht de locaties bekijken en zien wat er op elke locatie mogelijk is.

Kosten dagbesteding en dagbehandeling

Dagbesteding en dagbehandeling wordt in veel gevallen vergoed. Lees meer over kosten en indicatie.