Dagbesteding

Het doorbrengen van uw dag bij Marente biedt gezelligheid en bevordert uw zelfstandigheid. Actief blijven, draagt bij aan een fijn en plezierig leven. Maar de dagbesteding draait niet alleen om activiteiten, maar ook om structuur, afwisseling, het verbeteren van vaardigheden, contacten opdoen en eventueel het ontzorgen van uw mantelzorgers. Ontdek de meerwaarde en warme sfeer van onze dagbesteding! 

Bernardus wonen 2

Op maat

Als u zelfstandig thuis woont, is ondersteuning van uw naasten en de thuiszorg niet 24 uur per dag mogelijk. Onze dagbesteding is ideaal voor mensen met lichamelijke klachten of beginnende dementie. U brengt één of meerdere dagdelen per week door in een gezellige ontmoetingsruimte in een van onze verpleeghuizen. We passen de dagbesteding aan op basis van wat u leuk vindt en waar uw interesses liggen. Of het nu een gezellig praatje is onder het genot van een kopje koffie, het lezen van de krant, geheugenspelletjes, gym, een wandeling maken of samen fietsen op de duo-fiets.  

Langer thuis wonen 

Dagbesteding draagt bij aan het behoud van uw vaardigheden. Ons doel is om uw zelfredzaamheid en zelfstandigheid te vergroten zodat u langer thuis kunt blijven wonen. Zo laten we u graag kennismaken met handige hulpmiddelen die u thuis kunt gebruiken. Met persoonlijke aandacht zorgen we ervoor dat u zich veilig en op uw gemak voelt. Voor wie meer en intensievere zorg nodig heeft, bieden we dagbehandeling. Dagbehandeling gaat een stapje verder, daarbij kunt u ook hulp krijgen van onze behandelaren, zoals een psycholoog of fysiotherapeut. 

Praktische informatie

Locaties

Marente biedt dagbesteding en/of dagbehandeling in bijna alle verpleeghuizen. In Bernardus is dagbesteding De Spar speciaal voor mensen met dementie op jonge leeftijd. In De Wilbert is dagbehandeling BuitenThuis voor mensen met de Katwijkse Ziekte of een niet aangeboren hersenletsel (NAH).  

Kosten en indicatie

Om deel te nemen aan de dagbesteding heeft u een indicatie nodig van uw gemeente, die u zelf aanvraagt. Als u al een indicatie heeft, kunt u zich direct bij ons aanmelden. De kosten voor de dagbesteding worden betaald vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het CAK regelt dit op basis van uw situatie, waarbij u een vaste eigen bijdrage betaalt of een bedrag dat afhankelijk is van uw inkomen. Maaltijden en materiaalgebruik worden niet vergoed en brengen wij apart in rekening. Eventuele vervoerskosten zijn voor rekening van Marente.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de dagbesteding via uw huisarts of casemanager. Ook met een Persoonsgebonden Budget (PGB) en als particulier zonder indicatie bent u van harte welkom. In dat geval zijn de kosten voor uw eigen rekening. Vragen? Onze klantenservice staat u graag te woord via 071 409 33 33 of info@marente.nl.