Lang leve het lidmaatschap

Ruim 45.000 inwoners van Leiden en omgeving en de Bollenstreek zijn lid van Marente. Zij hebben het slim bekeken, want ze genieten van veel voordeel en activiteiten: korting op allerleid diensten, gezellige uitstapjes, trainingen, workshops en meer.

Zes leden vertellen wat zij met hun lidmaatschap doen. 

Laat u inspireren!

Meneer van Leeuwen - 40 jaar lid

"Elke dinsdag van 18.30 tot 21.00 uur ben ik samen met mijn vrouw te vinden in het zwembad in Sassenheim. Daar zwemmen we met een hele groep en allemaal hebben we een kortingskaart die je via Marente kunt aanvragen. Dan betaal je 12 keer en de volgende keer mag je gratis. Sommige trekken baantjes, maar dat is er voor mij niet meer echt bij. Voor mij is zwemmen tegenwoordig vooral in het water een beetje moppen vertellen en kletsen. Dat vind ik heerlijk."

Mevrouw Nobelen - 55 jaar lid

"Voor mij is Thuis! in de bus elke keer een feestje. Dat vind ik een prettig blad. Ik lees het helemaal, van de gezondheidstips tot de persoonlijke verhalen en de interviews met bekende Nederlanders. Leuk om te lezen hoe het nu bijvoorbeeld met Willeke van Ammelrooy en Marco Bakker gaat. Voor veel uitstapjes die ik in Thuis! tegenkom, meld ik me aan, zeker de boottochtjes. De puzzel maak ik ook, maar niet om te winnen - ik stuur hem nooit in. Het puzzelen zelf geeft me al plezier genoeg. En als ik Thuis! uit heb, kijk ik er nog regelmatig in. Hij gaat pas bij het oud papier als de volgende editie binnenkomt."

Mevrouw Zwaan - 63 jaar lid

"De uitstapjes die Marente organiseert, voelen voor mij als vakantiedagen. Ik doe sinds een jaar of tien overal aan mee, van de barbecues tot de bingo en de concerten. Het varen vind ik het mooiste. Vaak ga ik met één of een paar vriendinnen, maar ook weleens alleen. Je komt altijd wel bekenden tegen, of leuke nieuwe mensen. Ik houd van mensen om me heen. Met die uitjes van Marente hoeft eigenlijk niemand eenzaam te zijn. Ze zijn heel laagdrempelig: betaalbaar en ook met mensen die niet meer zo kwiek zijn, wodt rekening gehouden."

Meneer Weijers - 12 jaar lid

"Al een jaar of vijf komt bij mij bijna dagelijks een maaltijd op tafel van Apetito, uit de magnetron. Als Marente-lid krijg ik 10% korting; dat tikt aardig aan in al die tijd. Dat komt goed uit, want ik moet een beetje in de centen letten. Er is keuze uit een kleine honderd gerechten, dus eentonig wordt het nooit. En het smaakt me allemaal heel goed. Wat ik ook leuk vind, is dat elke week dezelfde chauffeur de diepvriesmaaltijden komt afleveren. Inmiddels een bekend gezicht, we maken altijd even een gezellig praatje."

Jolanda Teeuwen

"Mijn vader heeft nog niet veel zorg nodig, maar mijn moeder lijdt aan een progressieve spierziekte. Ik ben blij met de ondersteuning die Marente biedt aan mantelzorgers. Zo heb ik samen met mijn ouders heel veel opgestoken van de workshop Langer zelfstandig thuis, en van een congres met hetzelfde onderwerp. Bij die bijeenkomsten komen veel praktische tips voorbij. Voor ons was het een verhelderend inkijkje in wat er allemaal voorhanden is om het leven voor ouderen nét wat comfortabeler te maken. Veel hulpmiddelen zijn verkrijgbaar bij de thuiszorwinkel, en daar krijg je als Marente-lid dan weer korting op."

Riet Schaap - 32 jaar lid

"Het lidmaatschap kwam goed van pas in de periode dat mijn zoon tobde met zijn knie, via Marente konden we toen voordelig krukken lenen. En sinds vorig jaar beleef ik veel plezier aan Marente Hiphop: lekker dansen en bewegen op muziek. Dat vind ik harstikke leuk en het is nog goed voor mijn conditie, spieren en evenwicht ook. En de zorgverzekeraar vergoedt een groot deel van de kosten, ideaal."

Word ook lid van Marente