Samen eropuit is leuker dan alleen

Energiek, levenslustig, sportief en een levensgenieter. Ontmoet Piet Meijvogel, een 72 jaar jonge Katwijker en kersvers en actief lid van de Marenteclub. Hij ontdekte de club in een lokaal blad. ‘Een paginagrote advertentie met een foto van een zweefvliegtuig trok direct mijn aandacht’, vertelt hij met een twinkeling in zijn ogen. ‘Ik ben gek op dat soort supergave activiteiten waarvan je adrenaline sneller gaat stromen. Natuurlijk twijfelde ik geen seconde en ben meteen lid geworden!’

Tekst: Susan Moeke
Fotografie: Dirk van Egmond
Thuis! September 2023

De wereld rond

Piet ging op zijn 56e met vervroegd pensioen nadat hij maar liefst 38 jaar bij Akzo Nobel werkte. 'Na mijn middelbareschooltijd moest ik mijn studieplannen aan de kant zetten. Mijn ouders wilden dat ik ging werken. Ik baalde daarvan en beloofde mezelf dat als ik ooit kinderen zou krijgen, zij alle kansen zouden krijgen om te studeren. En dat is ook gebeurd. Ik ben supertrots op mijn twee ruim volwassen kinderen en ben inmiddels ook twee maal opa geworden. En ik ben zelf ook goed terecht gekomen’, met een glimlach op zijn gezicht vertelt hij over zijn geweldige tijd bij Akzo. ‘Als manager in de lak technische sfeer hielp ik met advisering van buitenlandse collega’s en grote klanten. Daarnaast hielp ik met de ontwikkeling van programma's en trainingen voor het aanbrengen van verf op bedrijfsvoertuigen zoals brandweerauto’s, bussen en treinen. Ik reisde de hele wereld rond en heb zelfs een aantal jaren met mijn gezin in de VS gewoond; een onvergetelijk avontuur.’

Het interview met Piet Meijvogel verschijnt in het september-nummer van het Marente magazine Thuis! Deze editie valt rond 8 september bij onze leden op de deurmat. 

Het volledige magazine Thuis! lezen? Word lid van Marente en ontvang ‘m thuis!

Een nieuwe uitdaging

Hoewel zijn pensioen als een heerlijk vooruitzicht klonk, viel Piet al snel in een gat. 'Ik genoot van mijn vrijheid, maar miste ook mijn collega's, het dagelijkse ritme en de uitdagingen,'zegt hij eerlijk. Maar Piet zou Piet niet zijn al hij niet snel weer een nieuwe uitdaging vond. 

Over zijn nieuwe avonturen als correspondent en vrachtwagenchauffeur, zijn sportieve hobby's, zijn liefde voor de watersport en zijn andere passies vertelt Piet in de september editie van het Marente magazine Thuis! Met onderstaande foto's lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Sporter in hart en nieren