Behoud uw zicht

Dat goede voeding essentieel is voor een goede gezondheid, is algemeen bekend. Ook uw ogen hebben baat bij een goede voeding.

Onderzoek naar de gezondheid van het oog heeft onder andere een verband aangetoond tussen slechte en onvolledige voeding en een verhoogd risico op leeftijd gerelateerde maculaire degeneratie (AMD of netvliesveroudering).

AMD tast geleidelijk het zicht aan in het midden van het netvlies, waardoor het centrale zicht vervormt en wazig wordt. Bepaalde groenten en andere producten hebben antioxidanten, vitamines en mineralen die goed zijn voor de ogen. Zij werken als bouwstenen of beschermer in en rond de ogen.

Belangrijke voedingsstoffen die helpen bij het behoud van uw zicht

Vitamine C:
Sinaasappel, kiwi, aardbei, banaan, appel, groene kool, spruitjes, bloemkool, broccoli, spinazie, tomaat en wortel.

Vitamine E:
Plantaardige olie, plantaardige margarine, tarwekiemen, fruit, groenten en noten.

Zink:
Oesters/schelpen, schaaldieren, lever, rood vlees, eigeel, gevogelte, varkensvlees, peulvruchten en volkoren brood.

Omega 3 vetzuren:
Vette vis, halfvette vis, magere vis en schaaldieren

Luteïne – Zeaxanthine:
(Gekookte) boerenkool, spinazie, snijbonen, sla, gekookte broccoli, courgette, gekookte maïs, eigeel, gekookte spruitjes en gekookte erwten

Bron: Nederlandse Huisopticien - partner van Ledenservice Marente

Opticien aan huis

Slechter gaan zien kan vervelende gevolgen hebben. Denk aan vallen, niet goed meer kunnen lezen of het verwaarlozen van een oogaandoening. Het is dan ook aan te raden eens in de twee jaar een oogmeting en oogdrukmeting te laten doen. 

De Nederlandse Huisopticiens hebben jarenlang ervaring op het gebied van oogzorg aan huis. En als lid van Marente heeft u recht op extra voordeel. Meer informatie