Rijbewijskeuring

Mensen van 75 jaar en ouder en beroepschauffeurs moeten zich medisch laten keuren om hun rijbewijs te behouden. De rijbewijs- of medische keuring is bedoeld om vast te stellen of iemand lichamelijk en geestelijk voldoende gezond is om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen.

Afspraak rijbewijskeuringsarts

De keuringen worden volgens de eisen van het CBR uitgevoerd door dr. Robert Sadiek. Het is mogelijk om op korte termijn een afspraak te maken met de rijbewijskeuringsarts. In verband met een lange CBR procedure is het raadzaam om u vier maanden voor uw rijbewijskeuring afloopt, aan te melden voor de keuring. Een keuring is o.a. mogelijk in Katwijk, Lisse, Voorhout en Oegstgeest.

Voorbereiding op keuring

Voordat u naar de keuring gaat vult u bij voorkeur online een Gezondheidsverklaring in op www.cbr.nl. U kunt hier inloggen met uw DigiD en betalen met iDeal.  U kunt ook een papieren versie invullen en opsturen naar het CBR, sommige gemeenten verkopen deze nog. Naar de keuring neemt u zelf het volgende mee:

  • Uw huidige rijbewijs
  • Schoon potje urine (heeft u diabetes dan hoeft dit niet)
  • Het blanco keuringsverslag dat u ontvangt van het CBR
  • Medicijnenlijst (altijd opvragen bij uw huisarts, ook als u geen medicijnen gebruikt)
  • Eventuele bril/contactlenzen (graag het recept met sterkte meenemen)
  • Ledenpas van Marente

Meer informatie over de voorbereiding vindt u hier

Veilig de Gezondheidsverklaring regelen

Lees hier wat het doel is van de Gezondheidsverklaring en hoe u deze kunt aanvragen. 

Na de keuring

Het keuringsverslag wordt na de keuring digitaal verstuurd naar het CBR. Als alles in orde is, ontvangt u van het CBR een geschiktheidsverklaring. Mocht er nog een nader onderzoek noodzakelijk zijn, dan verneemt u dat van het CBR.

Ledenvoordeel

Op vertoon van uw ledenpas betaalt u € 47,50  voor een rijbewijskeuring 75+ B/E. Bent u jonger dan 75 jaar of moet u gekeurd worden voor een rijbewijs C/D/E (ongeacht leeftijd) dan betaalt u de ledenprijs van € 62,50. Een keuring aan huis is ook mogelijk mits u een medische indicatie heeft. Hiervoor gelden wel andere tarieven. U kunt zich aanmelden via het formulier hiernaast of via deze link. Maakt u de afspraak online dan krijgt u nog eens 5% korting. 

 

Aanmelding/informatie

Na aanmelding via het aanmeldformulier worden je gegevens doorgegeven aan de dienstverlener. Zij nemen vrijblijvend contact op voor het geven van informatie of het maken van een afspraak. Voor vragen is Ledenservice Marente bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 8.30-16.30 uur en vrijdag tussen 8.30-12.00 uur via telefoonnummer  071 409 33 33. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden

  1. Aanhef*