Rijbewijskeuring

Mensen van 75 jaar en ouder en beroepschauffeurs moeten zich medisch laten keuren om hun rijbewijs te behouden. De rijbewijs- of medische keuring is bedoeld om vast te stellen of iemand lichamelijk en geestelijk voldoende gezond is om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen.

Afspraak rijbewijskeuringsarts

De keuringen worden volgens de eisen van CBR uitgevoerd door dr. R. Sadiek. Het is mogelijk om op korte termijn een afspraak te maken met de rijbewijskeuringsarts. In verband met een lange CBR procedure is het raadzaam om u vier maanden voor uw rijbewijskeuring afloopt, aan te melden voor de keuring. Een keuring is o.a. mogelijk in Katwijk, Lisse, Oegstgeest en Hillegom.

Voorbereiding op keuring

Voordat u naar de keuring gaat vult u een Gezondheidsverklaring in op www.cbr.nl of u koopt een papieren versie die u na het invullen opstuurt naar het CBR. Een papieren versie is verkrijgbaar bij het CBR en uw gemeentehuis. Naar de keuring neemt u zelf het volgende mee:

  • Uw huidige rijbewijs
  • Schoon potje urine
  • Eventuele medicijnenlijst
  • Eventuele bril/contactlenzen (graag sterkte noteren)

Veilig de Gezondheidsverklaring regelen

Lees hier wat het doel is van de Gezondheidsverklaring en hoe u deze kunt aanvragen. 

Na de keuring

Het geneeskundig verslag wordt door de rijbewijskeuringsarts persoonlijk afgegeven bij het CBR. Als alles in orde is, ontvangt u van het CBR een geschiktheidsverklaring. Mocht er nog een nader onderzoek noodzakelijk zijn, dan verneemt u dat van het CBR.

Ledenvoordeel

Op vertoon van uw ledenpas betaalt u € 45,-*  voor een rijbewijskeuring 75+ B/E. Bent u jonger dan 75 jaar of moet u gekeurd worden voor een rijbewijs C/D/E (ongeacht leeftijd) dan betaalt u de ledenprijs van € 60,-*. Een keuring aan huis voor bovenstaande tarieven is ook mogelijk mits u een medische indicatie heeft. U kunt zich aanmelden via het formulier hiernaast of via deze link.
Maakt u zelf online een afspraak dan ontvangt u nog eens 5% korting op bovengenoemde tarieven.
* In 2024 gaan de tarieven met €2,50 omhoog.

Informatie/aanmelding

Voor meer informatie of aanmelden kunt u op maandag t/m donderdag tussen 8.30-16.30 uur en vrijdag tussen 8.30-12.00 uur contact opnemen met Marente via telefoonnummer  071 409 33 33 of gebruik maken van het aanmeldformulier. Uw gegevens worden doorgegeven aan de dienstverlener en zij nemen vrijblijvend contact op voor het geven van informatie of het maken van een afspraak. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden

  1. Aanhef*