Rijbewijskeuring

Mensen van 75 jaar en ouder en beroepschauffeurs moeten zich medisch laten keuren om hun rijbewijs te behouden. De rijbewijs- of medische keuring is bedoeld om vast te stellen of iemand lichamelijk en geestelijk voldoende gezond is om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen.

Afspraak rijbewijskeuringsarts

De keuringen worden volgens de eisen van CBR uitgevoerd door dr. R. Sadiek. Het is mogelijk om op korte termijn een afspraak te maken met de rijbewijskeuringsarts. In verband met een lange CBR procedure is het raadzaam om u vier maanden voor uw rijbewijskeuring afloopt, aan te melden voor de keuring. Een keuring is o.a. mogelijk in Katwijk, Lisse, Oegstgeest en Hillegom.

Aangepaste keuringen

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus vinden er op dit moment alleen rijbewijskeuringen plaats op aangepaste locaties en met aangepaste middelen. Aanmelden voor een rijbewijskeuring kan eenvoudig via het aanmeldformulier, houd u wel rekening met een wat langere wachttijd. Wij hopen hiervoor op uw begrip. U wordt door de rijbewijskeuringsarts geïnformeerd over de lokaties en mogelijkheden. 

Voorbereiding op keuring

Naar de keuring neemt u zelf het volgende mee:

  • Uw huidige rijbewijs
  • Ingevulde eigen verklaring (te koop op gemeentehuis en bij het CBR). 
  • Schoon potje urine
  • Eventuele medicijnenlijst
  • Eventuele bril/contactlenzen (graag sterkte noteren)

Na de keuring

Het geneeskundig verslag en de eigen verklaring worden door de rijbewijskeuringsarts persoonlijk afgegeven bij het CBR. Als alles in orde is, ontvangt u van het CBR een geschiktheidsverklaring. Mocht er nog een nader onderzoek noodzakelijk zijn, dan verneemt u dat van het CBR.

Ledenvoordeel

Op vertoon van uw ledenpas betaalt u € 40,- voor een 75+ rijbewijskeuring B/E. Bent u jonger dan 75 jaar of moet u gekeurd worden voor een rijbewijs C/D.E (ongeacht leeftijd) dan betaalt u € 60,- (ledenprijs). Een keuring aan huis voor bovenstaande tarieven is ook mogelijk mits u een medische indicatie heeft.

Informatie/aanmelding

Voor meer informatie of aanmelden kunt u op werkdagen tussen 08.30-16.30 uur contact opnemen met Marente via telefoonnummer  071 409 33 33 of gebruik maken van het aanmeldformulier. Uw gegevens worden doorgegeven aan de dienstverlener en zij nemen vrijblijvend contact met u op voor het geven van informatie of het maken van een afspraak. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden

  1. Aanhef*