Cliëntdossier Caren Zorgt Marente

Cliëntportaal

Cliënten en bewoners die op een locatie van Marente wonen, hebben een elektronisch cliëntendossier (ECD). Hierin staat onder andere welke afspraken er gemaakt zijn over de zorgverlening en registratie van de uitvoering daarvan.

Cliënten, mantelzorgers en vertegenwoordigers kunnen het elektronisch cliënten dossier inzien via het cliëntportaal. De toegang is strikt persoonlijk.

Log in Caren Zorgt

Vragen en contact

Voor vragen over Caren Zorgt kunt u terecht op de website www.carenzorgt.nl of u kunt een e-mail sturen naar info@carenzorgt.nl. Caren Zorgt beantwoordt uw vragen binnen 24 uur.

Caren Zorgt

Caren Zorgt is een cliëntportaal, een online omgeving waarin cliënten en hun naasten informatie uit het zorgdossier bekijken. Hierdoor is het gemakkelijk communiceren tussen medewerkers, cliënten, familie en anderen die betrokken zijn bij de zorg. Caren Zorgt is hiermee een aanvulling op individuele afspraken over communicatie in het zorgdossier en over contact bij spoedsituaties. Er gelden gebruikersvoorwaarden voor het gebruik van Caren Zorgt.

Ik heb vragen over Caren Zorgt en of inloggen, de zorgmedewerker kan mij niet helpen, wie moet ik bellen/mailen?

Alle vragen over Caren Zorgt gaan via de helpdesk van Caren Zorgt, te vinden op www.carenzorgt.nl. 

 

Ik ben te laat met mijn inlogcode activeren, hoe moet ik nu een nieuwe aanvragen?

U kunt een nieuwe code aanvragen bij de EVV’er van u of uw naaste, het secretariaat van de locatie of de afdeling zorgbemiddeling.

Waarom moet ik de vragenlijst ‘Mijn Verhaal’ invullen vanuit Caren?

Door het invullen van 'Mijn Verhaal’ kan de zorg en behandelaren achtergrondinformatie lezen die van belang zijn voor uw persoonsgerichte zorgverlening, u bepaalt zelf wat u belangrijk vindt om te delen. Wilt u dat de zorginstelling deze informatie kan lezen dan moet de beheerder bij de knop ‘Instellingen’ kiezen voor 'clientverhaal met de zorginstelling delen'.  Je kunt hier ook aangeven dat Marente het clientverhaal mag aanpassen, dit is handig als de zorg later nog iets wil toevoegen aan het clientverhaal. Daarnaast is het mogelijk om bij ‘Mijn verhaal’ een foto te plaatsen. Deze komt niet als profielfoto teug in het dossier maar is wel zichtbaar voor de zorg

De zorgmedewerker vraagt of ik een (andere) foto bij 'Profiel’ op de profielfoto wil plaatsen.

Deze profielfoto is voor de zorgmedewerker bovenaan het zorgdossier zichtbaar en helpt bij het herkennen van de bewoner en weten dat je het juiste dossier hebt (bijv. bij nieuwe colleges’en of uitzendkrachten). Het is daarom belangrijk dat hier een duidelijk gelijkende foto staat.

Kan de lay-out van Caren Zorgt anders?

Het online systeem is niet in beheer van Marente. U kunt u wensen wel kenbaar maken bij Caren Zorgt via email info@carenzorgt.nl.

Ik zie in het Zorgplan ‘Zie knop "profiel” staan wat betekent dat?

Wat onder "profiel” staat is wat genoteerd is bij 'Bejegening en Vaste afspraken' op de Mikzo vragenlijst. U kunt deze informatie lezen als de vragenlijst Mikzo met u gedeeld is. Is de vragenlijst niet met u gedeeld, vraag er dan naar bij uw zorgverlener. 

Hoe kan ik berichten verzenden naar Marente?

De functie ‘Berichten’ moet eenmalig opgestart worden door de zorgmedewerker. Als dat gebeurd is kunt u berichten versturen naar Marente. Let daarbij op waar u het bericht naar toe verzendt. Alleen de berichten die u deelt met Marente komen in uw zorgdossier en kunnen gelezen worden door de zorgmedewerkers. 

Ik zet van uit Caren afspraken in de agenda, maar de zorgmedewerkers zien deze niet. Hoe kan dit?

Klopt, Marente heeft ervoor gekozen dat de afspraken mondeling met de zorgmedewerker gecommuniceerd moeten worden. Dit om gevolgen m.b.t. afspraken goed te kunnen blijven overzien.

Ik lees afkortingen of begrijp de rapportage/tekst niet volledig. Wie kan mij helpen?

Vraag deze informatie aan de EVVer.