Medische training voor ouderen

Regelmatig bewegen houdt de spieren en de hersenen vitaal. Daarom geeft Marente 'Medische training voor ouderen'. Onder deskundige leiding van een fysiotherapeut doe je op je eigen niveau diverse oefeningen om spieren en gewrichten soepel en sterk te houden. Er wordt getraind in een kleine groep zodat er voor iedereen persoonlijke begeleiding mogelijk is. 

Valpreventie en gezond bewegen

Uit onderzoek blijkt dat training van kracht, balans en conditie leidt tot minder valpartijen. Daarnaast zorgt voldoende bewegen voor het in stand houden van de zelfstandigheid, zoals goed uit de stoel opstaan of buiten een wandeling maken. Met zorgvuldig geselecteerde oefeningen, afgestemd op de eigen mogelijkheden, traint u balans, kracht en conditie. De oefeningen zijn afwisselend en worden gedeeltelijk op sportapparatuur gedaan. De les start met een gezamenlijke warming-up en eindigt met een gezamenlijke cooling-down.

Bewegen is ook ontspannen

We houden de trainingsgroep klein zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Ook zorgt het voor een rustige sfeer in de trainingsruimte en leer je de anderen in de groep snel kennen. Wij willen dat iedereen zich prettig en welkom voelt. Naast fit blijven, is de training ook een moment van ontspanning en gezelligheid.

Voor wie?

De medische training is bedoeld voor ouderen die graag meer willen bewegen, maar dit niet (meer) alleen aandurven of kunnen. Twijfel je of deze training geschikt voor je is, vraag dan advies bij de huisarts.

Opzet

De activiteit wordt begeleid door gecertificeerde (geriatrie) fysiotherapeuten van Marente. Zij zijn bij uitstek geschikt voor het begeleiden van deze trainingen vanwege hun ervaring in bewegingszorg en revalidatie voor ouderen. De medische training wordt aangeboden op de afdeling fysiotherapie van De Wilbert in Katwijk, van Van Wijckerslooth in Oegstgeest en van Bernardus in Sassenheim. Ook in Voorschoten kun je terecht voor medische training.

Wanneer cursussen vol zijn doen wij ons best extra uren in te plannen, neem gerust contact met ons op of meld je aan voor de geïnteresseerdenlijst.

Kosten en vergoeding

Per serie van 10 lessen bedragen de kosten voor leden € 135,- en voor niet-leden € 165,-. Bestaat de serie uit meer lessen, dan wordt de prijs aangepast (€ 13,50 per les voor leden). Betaling in termijnen is mogelijk. Ben je geen lid maar wil je ook de medische training volgen voor de ledenprijs, meld je dan nu aan voor het lidmaatschap van Marente. 

Zorg en Zekerheid vergoedt de kosten geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van je aanvullende verzekering. Ben je elders verzekerd, informeer dan bij je zorgverzekeraar welke vergoedingen zij hanteren. 

Later instromen of een proefles volgen

Neem met ons contact op voor de mogelijkheden. Bij later instromen wordt de prijs aangepast. Leden betalen € 13,50 per les.

Informatie

Voor meer informatie of aanmelden zijn wij bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 8.30-16.30 uur en vrijdag tussen 8.30-12.00 uur via telefoonnummer  071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Aanhef*
  2. Automatische incasso*
  3. Voorwaarden*