Medische training voor ouderen

Regelmatig bewegen houdt niet alleen de spieren vitaal maar ook de hersenen. Daarom geeft Marente 'Medische training voor ouderen'. Onder deskundige leiding van een fysiotherapeut doet u op uw niveau  diverse oefeningen om uw spieren en gewrichten soepel en sterk te houden. U traint in een kleine groep zodat u bij uw oefeningen kunt rekenen op persoonlijke begeleiding.

Valpreventie en gezond bewegen

Uit onderzoek blijkt dat training van kracht, balans en conditie leidt tot minder valpartijen. Daarnaast zorgt voldoende bewegen voor het in stand houden van uw zelfstandigheid, zoals goed uit de stoel opstaan of buiten een wandeling maken. Met zorgvuldig geselecteerde oefeningen, afgestemd op uw mogelijkheden, traint u uw balans, kracht en conditie. De oefeningen zijn afwisselend en doet u gedeeltelijk op sportapparatuur. De les start met een gezamenlijke warming-up en eindigt met een gezamenlijke cooling-down.

Bewegen is ook ontspannen

We houden de trainingsgroep klein. Er is dan voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding. Ook zorgt het voor een rustige sfeer in de trainingsruimte en leert u de anderen in de groep snel kennen. Wij willen dat u zich prettig en welkom voelt. Naast fit blijven, is de training ook een moment van ontspanning en gezelligheid.

Iets voor u?

De medische training is bedoeld voor ouderen die graag meer willen bewegen, maar dit niet (meer) alleen aandurven of kunnen. Twijfelt u of deze training voor u geschikt is, vraagt u dan advies bij uw huisarts.

Opzet

De activiteit wordt begeleid door gecertificeerde (geriatrie) fysiotherapeuten van Marente. Zij zijn bij uitstek geschikt voor het begeleiden van deze trainingen vanwege hun ervaring in bewegingszorg en revalidatie voor ouderen. De medische training wordt aangeboden op de afdeling fysiotherapie van De Wilbert in Katwijk, van Van Wijckerslooth in Oegstgeest en van Bernardus in Sassenheim. Ook in Voorschoten kunt u terecht voor medische training.

Kosten en vergoeding

Per serie van 10 lessen bedragen de kosten voor leden €130,- en voor niet-leden €160,-. Bestaat de serie uit meer lessen, dan wordt de prijs aangepast (€13,00 per les voor leden). Betaling in termijnen is mogelijk. Bent u geen lid en wilt u ook de medische training volgen voor de ledenprijs, meld u dan nu aan voor het lidmaatschap van Marente. 

Zorg en Zekerheid vergoedt de kosten geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Bent u elders verzekerd, informeert u dan bij uw zorgverzekeraar voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Later instromen

Wilt u later instromen of een proefles volgen, neem dan contact op voor de mogelijkheden. Als u later instroomt wordt de prijs aangepast. Leden betalen €13,00 per les.

Informatie

Voor meer informatie of aanmelden kunt u op maandag t/m donderdag tussen 8.30-16.30 uur en vrijdag tussen 8.30-12.00 uur contact opnemen met Marente via telefoonnummer  071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Aanhef*
  2. Automatische incasso*
  3. Voorwaarden*