Behandeling en therapie thuis

U kunt diverse behandelaren inschakelen voor specifieke vragen of klachten. Denk aan de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist. Zij hebben vaak een praktijk waar u terecht kunt of ze komen bij u thuis. 

Ergotherapeut

Iedereen verricht dagelijks handelingen zoals koken, werken, aankleden of boodschappen doen. Veel behandelingen gaan automatisch zonder erbij na te denken. Maar als bewegen moeizamer gaat, merkt u pas hoe ingewikkeld zo’n handeling kan zijn. Ergotherapie helpt u dan om zo zelfstandig en optimaal mogelijk te functioneren. Marente werkt samen met de ergotherapeuten van Samen Ergo, u kunt rechstreeks contact met hen opnemen. 

Fysiotherapie

Een menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Soms lukt dit minder goed. Bijvoorbeeld vanwege een (chronische) ziekte, een operatie of veroudering van het lichaam. De fysiotherapeut helpt u om beter, soepeler en met minder pijn te kunnen bewegen. Ook leren zij u omgaan met beperkingen en helpen ze u om uw conditie op peil te houden of te verbeteren. Marente werkt samen met Fysiotherapie Fysiobfit in Van Wijckerslooth. U kunt rechtstreeks contact met hen opnemen. 

Logopedie

Communiceren, spreken, de stem gebruiken of eten en drinken, gaat niet bij iedereen zonder problemen. Als uw huisarts of de medisch specialist dergelijke klachten constateert, kan die u doorverwijzen naar de logopedist. De behandeling van de logopedist is erop gericht de problemen te verhelpen of te leren omgaan met de beperkingen. Marente werkt samen met Groepspraktijk voor Logopedie Oegstgeest en Logopediecentrum José Nijboer, u kunt rechtstreeks contact met hen opnemen. 

Voeding- en dieetadvies

Gezonde voeding is altijd belangrijk, zeker als u ziek bent, lichamelijke klachten heeft of onlangs geopereerd bent. De diëtist geeft praktische adviezen om de juiste voedingsmiddelen te kiezen en houdt daarbij altijd rekening met uw voorkeuren.

Kosten

De kosten en vergoeding van deze behandeldiensten zijn verschillend. Wilt u weten of de behandeling in uw specifieke situatie wordt vergoed? Bespreek dit dan met de behandelaar en/of uw zorgverzekeraar.