Sport lekker mee

Marente-collega en sportdocent Isabella heeft speciaal voor jullie oefeningen gedeeld die ervoor zorgen dat je sterker en fitter wordt. Zeker als je de oefeningen wekelijks herhaalt. Begin het jaar goed en sport lekker mee. Veel succes. 

1. Marcheren op de plaats


Dit is een goede oefening om je lichaam op te warmen zodat je spieren goed doorbloed zijn. Zo beweeg je veilig en voorkom je blessures. 

  • Ga goed rechtop staan, draai de schouders naar achter voor een nog betere houding en begin met stappen te maken op de plaats. 
  • Om de beweging intensiever te maken til je de knieën op. Vind je het lastig om je evenwicht te bewaren, hou je dan aan een tafel of stoel vast.
  • Doe dit minstens twee minuten en 20 herhalingen. 

Heb je de smaak te pakken en wil je meer sporten? Kijk dan eens bij de groepslessen Marente Hiphop, Marente Danst en Marente Yoga . Kijk ook eens bij de rubriek 'Sport en Gezondheid'op het Marente E-deals platform.

2. Squats

Squats zijn ontzettend goed voor de benen en de heupen. Een onmisbare oefening tijdens een workout.

3. Schouderrollen

Dit kan zowel zittend als staand uitgevoerd worden. Goed voor de flexibiliteit van de schouders. 

4. Op één been staan

Het doel van deze oefening is om een minuut op één been te kunnen staan, zonder je ergens aan vast te houden. Een goede balansoefening. Ga achter een tafel of stoel staan om je zonodig aan vast te houden. 

5. Borstopening

Deze oefening bevordert een rechte houding en opent de borst. 

6. Opdrukken tegen de muur

Push-ups tegen een muur helpen bij het oefenen en versterken van arm-, rug- borst- en schouderspieren. 

7. Schouderdrukken boven het hoofd

Dit is een oefening die gedaan kan worden met een klein gewicht (bijvoorbeeld twee flesjes water)

8. Opstaan zonder je handen te gebruiken

Train de beenspieren en verbeter je balans door regelmatig te gaan staan vanuit een zittende positie zonder je handen te gebruiken. 

9. De armen strekken

Met deze oefening versterk je de armspieren.

10. Zijwaarts been heffen

Een afsluitende oefening voor de onderkant van het lichaam. Goed voor de grotere spiergroepen. Ga met deze oefening achter iets staan waaraan je je kunt vasthouden.