Expertiseteam Katwijkse Ziekte

Marente heeft een expertiseteam Katwijkse ziekte (HCHWA-D) van 25 specialisten en professionals die alles van deze ziekte weten. Van verpleegkundige tot psycholoog en fysiotherapeut. Zij zijn zowel in de thuiszorg, het revalidatiecentrum als in woonzorglocatie De Wilbert werkzaam. Dit multidisciplinaire team stelt een gezamenlijk behandelplan op en levert patiënten met de Katwijkse ziekte behandeling, begeleiding, zorg en ondersteuning op maat.

Het team is er zowel voor gendragers die nog geen hersenbloeding hebben gehad, als voor patiënten die al een eerste hersenbloeding hebben gehad. Het expertiseteam werkt nauw samen met de vereniging HCHWA-D en het LUMC. Daarnaast zijn de gemeente Katwijk en regionale huisartsen betrokken.

Dagbesteding en training

Patiënten met de Katwijkse ziekte kunnen gebruik maken van dagbesteding in De Wilbert. Het team is geschoold zijn in de ziekte en de omgang met patiënten. In het vitaliteitscentrum in De Wilbert kunnen patiënten met de Katwijkse ziekte terecht voor speciale beweegprogramma’s en medische trainingen. De Wilbert organiseert maandelijks een mantelzorgcafé ’s voor de Katwijkse ziekte. Hier kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en er wordt sociale ondersteuning geboden.

Contact

Wilt u meer informatie over wilt u een afspraak maken? Neem contact op met het expertiseteam van Marente via katwijkseziekte@marente.nl of telefonisch via 06 43 26 30 61.