Kook mee met Cees en DP

Kookworkshop kook mee met Cees en DP - de recepten

Marente koks Cees van Duijn en Dirk Pieter van Leeuwen (DP) kookten ter gelegenheid van het 10-jarig Marente jubileum een heerlijk hoofd- en nagerecht. Thuiskoks konden stap voor stap meekoken. 

Heb je de kookworkshop gemist? Dan kun je alsnog de twee heerlijke gerechten klaarmaken met onderstaande recepten. 

Op het menu

  • Kabeljauwfilet met venkelristotto en gemengde noten (hoofdgerecht)
  • Peer met sabayon en amandelschaafsel (nagerecht)

Kabeljauwfilet met venkelristotto en gemengde noten (hoofdgerecht) voor 4 personen

Ingrediënten

Venkel risotto

Bereiding Kabeljauw

Snijd de gerookte spek in kleine blokjes en bak deze zachtjes uit in de koekenpan. Snij de ui fijn en bak deze aan in het uit gebakken vet van de spek. Hak de ongebrande hazelnoten fijn. Halveer de gewassen tomaatjes. Zet de bereide ingrediënten apart voor het bereiden van de vis. Was de zeekraal en verwijder de eventuele houterige stukjes. Halveer de citroen.

Snij de kabeljauw in vier gelijken stukken. Bestrooi de vis met peper en zout. Bak de vis in de roomboter. Doe dit niet te lang zodat de eiwitten van de vis net beginnen te stollen. Haal de vis uit de pan en bak de hazelnootjes ligt bruin. Voeg de tomaatjes toe en laat deze even meebakken. Voeg daarna de spek, ui en zeekraal toe en bak deze even mee. Blus dit af met wat citroensap.

Bereiding Risotto

Snij de venkel fijn en knus en hakt de knoflook. Doe de roomboter in de pan en zweet hierin de venkel en knoflook. Voeg de rijst toe en laat deze rustig mee zweten. De rijst moet een beetje glazig worden. Blus dit dan af met de witte wijn en voeg daarna beetje voor beetje de groentebouillon toe. Als de risotto gaar is voeg dan de geraspte kaas toe. Om een extra frisse smaak te krijgen rasp het groen van de lemon en voeg ook deze toe aan de risotto. Maak verder op smaak en met peper en zout.

Peer met sabayon en amandelschaafsel

Ingrediënten

Aan de slag

Tips

Eet smakelijk!