Dagbehandeling verwijzers

Dagbehandeling

Marente biedt dagbesteding in bijna alle verpleeghuizen. Specifieke dagbesteding en/of dagbehandeling is er daarnaast ook voor mensen met dementie op jonge leeftijd, de Katwijkse Ziekte (D-CAA) of NAH en binnen de GRZ voor revalidanten, mensen met parkinson of na een CVA.

Dagbehandeling bij Katwijkse Ziekte of NAH

Bij Dagbehandeling Buitenthuis in De Wilbert te Katwijk begeleiden en behandelen we mensen tussen de 45 en 70 jaar met diverse neurologische aandoeningen, zoals de Katwijkse Ziekte (D-CAA) of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De activiteiten worden afgestemd op de wensen, behoeften en leeftijd van de deelnemers met als doel dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Samen met een multidisciplinair team stellen we behandeldoelen op om dagelijkse activiteiten en functies te behouden, waarbij behandelingen van een logopedist, fysiotherapeut, ergotherapeut en/of een psycholoog mogelijk zijn. Vragen of aanmelden kan rechtstreeks via buitenthuis@marente.nl of 06 232 113 48.

Speciale dagbehandeling bij Marente

  • Voor mensen met de Katwijkse Ziekte (D-CAA) of een niet aangeboren hersenletsel (NAH): Dagbehandeling BuitenThuis in De Wilbert in Katwijk.
  • Voor mensen met dementie op jonge leeftijd:  
    Dagbesteding De Spar in Bernardus in Sassenheim  
  • Voor revalidanten, kwetsbare ouderen, mensen met de ziekte van Parkinson en mensen die beperkt zijn door bijvoorbeeld een beroerte (CVA): 
    GRZ-dagbehandeling in Marente Revalidatie & Herstel in Oegstgeest 
Dagbesteding

Dagbesteding bij jongdementie  

Marente biedt specialistische ondersteuning aan mensen die op jonge leeftijd dementie hebben ontwikkeld bij dagbesteding De Spar in Bernardus in Sassenheim. We ondersteunen bij het acceptatieproces en in het leren omgaan met de gevolgen van dementie. Het trainen van de geheugenfunctie en contact met leeftijdsgenoten en lotgenoten, zijn onderdelen van de dagbesteding.  

Dagbehandeling bij revalidatie of herstel

De dagbehandeling in Marente Revalidatie & Herstel in Oegstgeest is er speciaal voor revalidanten, kwetsbare ouderen, mensen met de ziekte van Parkinson en mensen die beperkt zijn door bijvoorbeeld een beroerte (CVA). Alles draait om actief en zelfstandig blijven. De dagbehandeling kan uw patiënt helpen om te leren omgaan met eventuele beperkingen. Op basis van een persoonlijk behandelplan werken we met de deelnemers aan persoonlijke doelen.