Eerstelijnsverblijf

Eerstelijnsverblijf (ELV)

Marente biedt eerstelijnsverblijf (ELV) op meerdere locaties aan, variërend van laag- tot hoog complex en palliatief. 

Verwijzen en indicatie

Als huisarts kunt u verwijzen naar een eerstelijnsverblijf (ELV) vanuit de thuissituatie, na een ziekenhuisopname of SEH-bezoek. U bepaalt of een cliënt wordt verwezen naar eerstelijnsverblijf en stelt de indicatie met behulp van het afwegingsinstrument eerstelijnsverblijf 2.0 van Verensis. Bij laag complexe zorg behoudt u als huisarts de medische verantwoordelijkheid, terwijl bij hoog complexe zorg de specialist ouderengeneeskunde van Marente deze op zich neemt. 

ELV: Laag- tot hoog complex en palliatief

Marente biedt alle vormen van ELV en afhankelijk van beschikbaarheid is ELV mogelijk op de meeste locaties van Marente.
  • Laag complexe zorg 
  • Hoog complexe zorg 
  • Palliatieve zorg

Afstemming

ELV is primair gericht op herstel en terugkeer naar huis. Daarom is er twee weken na opname een afstemmingsmoment met u, de cliënt/familie en de verzorgende van Marente. Er worden afspraken gemaakt over een geplande ontslagdatum, de benodigde zorg en eventuele paramedische behandeling tijdens verblijf en na ontslag in de thuissituatie.  

Regionaal aanmeldpunt RAP-ZHN

Voor acute opnames voor eerstelijnsverblijf (ELV) of crisisopname (Wlz), gaat u naar het regionaal Aanmeldpunt ELV in de regio Zuid-Holland Noord, kortweg RAP. Het regionale aanmeldpunt is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bellen kan ook: 088 33 99 999.