Achterwacht bij alarmering

Als er iets onverwachts gebeurt, dan is het geruststellend te weten dat u alarm kunt slaan en dat hulp nabij is. Met onze professionele achterwacht bij alarmering bent u verzekerd van snelle hulp bij noodgevallen. Met slechts één druk op de knop staat binnen 30 minuten een professionele zorgverlener aan uw deur. 

Het alarmapparaat

Om gebruik te maken van de professionele achterwacht heeft u een speciaal alarmapparaat nodig, in de vorm van een halsketting of polsband met een alarmknop. De welzijnsorganisatie in uw woonplaats of uw zorgverzekeraar kan u informeren over hoe u dit alarmeringsapparaat kunt krijgen. 

Professionele achterwacht

Heeft u een abonnement op Marentes professionele achterwacht? Nadat uw alarmapparaat is geïnstalleerd en de toegang tot uw woning is geregeld, kunt u direct gebruik maken van onze service. Zodra u de alarmknop indrukt, zorgt de meldcentrale ervoor dat er een zorgverlener naar u toe komt.

Acute nachtzorg

Niet alleen overdag, maar ook 's nachts is onze achterwacht goed geregeld. In samenwerking met andere zorgorganisaties bieden we regionale acute en ongeplande (nacht)zorg, bekend onder de naam ReBOZ. In het geval van nood staat er 24 uur per dag binnen 30 minuten een professionele zorgverlener voor uw deur. Als er sprake is van een levensbedreigende situatie, schakelt onze meldcentrale direct 112 in. 

Voor wie?

Professionele achterwacht is mogelijk voor mensen die nog geen thuiszorg of thuiszorg van Marente ontvangen. Ontvangt u zorg van een andere zorgorganisatie? Dan kunt u de achterwacht met die organisatie regelen. Marente denkt graag met u mee over de mogelijkheden. Professionele achterwacht aanvragen of meer informatie? Bel 071 409 33 33.

Veilige woningtoegang

Het is belangrijk dat u de toegang tot uw woning goed regelt. Als u op het moment van nood niet in staat bent om zelf uw deur te openen, moet de thuiszorgmedewerker dit doen. U kunt kiezen uit verschillende opties om de toegang tot uw woning voor zorgverleners mogelijk te maken. Met de elektronische deuropener ‘cKey Door’ van FocusCura heeft u de zekerheid dat zorgverleners altijd op een veilige manier naar binnen kunnen. Lees meer over de keuzemogelijkheden of vraag de elektronische deuropener direct aan bij FocusCura. Check de voorwaarden. 

Woningtoegang regelen

Bekijk dit handige stappenplan waarin u kunt lezen over de verschillende opties en hoe u woningtoegang kunt regelen. 

Kosten en vergoeding

Acute nachtzorg van ReBOZ

Marente werkt nauw samen met vijf ouderenorganisaties in de regio onder de naam ReBOZ, om acute en ongeplande zorg te bieden, vooral 's nachts. Deze zorg is er voor iedereen in de regio Zuid-Holland-Noord die onverwachts dringend hulp nodig heeft. We leveren verantwoorde zorg met handelingen die niet kunnen wachten, zoals hulp na een val, katheterproblemen, acute wondzorg of medicatie toedienen bij terminale cliënten. 

Alarmeringszorg

Wanneer iemand dringend hulp nodig heeft, wordt er op de gebruikelijke manier alarm geslagen. Onze ReBOZ-medewerker staat dan snel voor u klaar. Na het acute moment draagt de ReBOZ-medewerker, indien nodig, de zorg over aan het bestaande wijkteam. Misschien heeft u (nog) geen nachtzorg nodig, maar wilt u wel verzekerd zijn van zorg als er iets gebeurt. Bijvoorbeeld als u bang bent om te vallen als u ’s nachts naar het toilet gaat. In deze gevallen kan achterwacht bij alarmering een oplossing voor u zijn. Houd er rekening mee dat deze service alleen beschikbaar is voor mensen die al thuiszorg van Marente ontvangen. 

Abonnementskosten professionele achterwacht

Het abonnement voor de achterwacht bij alarmering kost € 12,50 per maand voor één persoon, inclusief btw. Voor leden van Marente geldt een kortingstarief van € 10,- per maand. Als u en uw partner zich samen abonneren, zijn de kosten slechts € 9,50 per persoon per maand. En als beide partners lid zijn van Marente, betaalt u zelfs maar € 7,50 per persoon per maand. Voor deze prijzen staat 24/7 een zorgmedewerker voor u klaar wanneer u onverwacht dringend hulp nodig heeft. 

Kosten alarmeringsapparatuur

Houd rekening met de (abonnements-)kosten voor de alarmeringsapparatuur. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw welzijnsorganisatie of zorgverzekeraar. 

Kosten voor de zorg

Wanneer u zorg ontvangt van Marente wordt de zorg die u na een alarmering krijgt vergoed vanuit de basisverzekering (aanspraak wijkverpleging). Ontvangt u geen thuiszorg? Dan valt de zorg rondom de professionele achterwacht onder particuliere zorg. U ontvangt dan een factuur voor de geleverde zorg na een alarmering. Het tarief hiervoor is € 35,- voor elk half uur (of een deel daarvan) dat een medewerker aanwezig is. Als de medewerker tussen een half uur en een uur bij u is, betaalt u € 70,-. Voor elk extra half uur wordt er € 35,- in rekening gebracht. Voor nachtelijke alarmsituaties geldt een tarief van € 70,- per uur. Als een medewerker bijvoorbeeld een uur bij u is geweest, betaalt u € 70,-. Als u zorg ontvangt van een andere thuiszorgorganisatie dan Marente, kunt u de achterwacht via hen regelen.