Cliëntportaal

Palliatieve zorg

Te horen krijgen dat genezing niet meer mogelijk is, is een zware boodschap. Ons team palliatieve thuiszorg is er voor u en ondersteunt u graag.  

Bij zo’n boodschap krijgt het leven een heel andere betekenis. Voor u én uw naasten. Palliatieve thuiszorg is professionele ondersteuning om in deze moeilijke periode uw levenskwaliteit zo goed mogelijk te maken. Ons team staat voor u klaar.

Meer dan alleen pijn bestrijden  

Palliatief betekent: verzachtend. Palliatieve zorg is niet gericht op genezing, maar op uw welzijn. Naast pijn- of andere symptoombestrijding is palliatieve thuiszorg ook gericht op het bieden van persoonlijke aandacht en het omgaan met emoties zoals angst en verdriet. We willen u omringen met warmte en een veilige omgeving. Iedereen is anders en heeft andere behoeften en wensen. Onze (wijk)verpleegkundigen begrijpen dat maar al te goed en passen de zorg volledig aan op uw persoonlijke situatie.  

Hospicezorg

Als thuisblijven zelfs met thuiszorg niet meer mogelijk is, kan een verblijf in een hospice een goede optie zijn. We werken samen met verschillende hospices in de regio, waar u direct contact mee kunt opnemen.

     Gespecialiseerde zorg 

     Bij Marente wordt palliatieve thuiszorg verzorgd door gespecialiseerde (wijk)verpleegkundigen met kennis en expertise in het ondersteunen van mensen met ernstige ziektes. Ze werken nauw samen met uw huisarts, apotheek en specialisten van ziekenhuizen in onze regio. Als het nodig is, schakelen zij het specialistenteam van Marente in.

     Uw comfort 

     We willen dat u zich zo comfortabel mogelijk voelt, ook thuis. We doen er alles aan om u in staat te stellen zelfstandig en mobiel te blijven. Daarom bespreken onze verpleegkundigen graag mogelijke aanpassingen aan uw huis of het gebruik van hulpmiddelen. Als het nodig is, schakelen we andere experts in. 

     Symptoomverlichting 

     Naast pijnmedicatie kunnen onze verpleegkundigen u adviseren over andere manieren om pijn te verlichten. Soms kan rust, afleiding of een andere houding al veel verschil maken. Samen kijken we naar oplossingen die het beste passen bij uw behoeften en omgeving.    

     Alles bespreekbaar

     U kunt altijd bij ons terecht, niet alleen voor praktische zaken maar ook om te praten over uw gevoelens en ervaringen. We zijn er om naar u te luisteren en u te helpen bij het bespreken van uw ziekte met uw dierbaren. 

     Indicatie en aanvragen 

     Als u denkt dat palliatieve thuiszorg iets voor u is, neem dan contact met ons op of klik op onderstaande button. Een van onze verpleegkundigen komt graag bij u langs voor een gesprek, stelt de indicatie en start de zorg op. In de meeste gevallen wordt verpleging vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Lees meer over indicatie en kosten. 

     Thuiszorg aanvragen