Screening  

Marentes specialistische herstelzorg is er speciaal voor mensen die te maken hebben met verwardheid, geheugenproblemen of andere problemen in het denkvermogen. Marente voert een zogenoemde screening - ofwel onderzoek - uit gericht op het denkvermogen om uw specifieke zorgbehoeften in kaart te brengen.

Herstellen bij Marente 

Op onze afdeling Energie kunnen mensen met geheugenproblematiek tijdelijk herstellen. Het herstelteam van Energie begeleidt u bij het herstellen van verwardheid, ook bekend als delier, na een operatie of ernstige ziekte. Ook bij andere problemen in het denkvermogen is herstel mogelijk op de afdeling Energie. Bijvoorbeeld wanneer terugkeer naar huis na een verblijf in het ziekenhuis nog niet mogelijk is. 

Zorgbehoeften in kaart  

Tijdens uw herstelproces voeren we een zogenoemde screening - ofwel onderzoek - uit om uw specifieke zorgbehoeften in kaart te brengen. De screening is gericht op het denkvermogen. Zo kunnen we nauwkeurig bepalen welke zorg en ondersteuning er nodig is en bovendien kunnen we zo de medicatie beter instellen. Samen met u en uw naasten begeleiden wij u naar de best passende zorg en bieden wij ondersteuning tijdens het herstelproces. 

Aanmelden

Revalideren of herstellen is alleen mogelijk op verwijzing vanuit het ziekenhuis of van de huisarts in de thuissituatie. 

Indicatie en kosten 

Revalidatiezorg valt onder de zorgverzekeringswet en wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Lees meer over indicatie en kosten.