Thuisbegeleiding

Als er uitdagingen op uw pad komen, helpt de thuisbegeleiding van Marente u graag om uw leven weer op de rails te krijgen.

Ondersteuning in lastige tijden  

Na een ingrijpende gebeurtenis kunnen alledaagse zaken ingewikkeld worden. De thuisbegeleiding van Marente biedt hulp en steun in moeilijke tijden. U kunt onze hulp inroepen bij trauma, verlies of echtscheiding, verslavingsproblematiek of omgaan met ziekte of een handicap. Denk daarnaast ook aan emotionele uitdagingen zoals angst, burn-out, depressie, familierelaties, bij sociale interacties of op het werk. Maar ook als u worstelt met opvoedingsvragen, huishoudelijke organisatie, financiële structuur en budgettering.

Weer grip op uw leven  

Om welke uitdaging het ook gaat, de thuisbegeleiders van Marente zijn er om u te ondersteunen in het dagelijks leven. Met praktische oplossingen bieden wij de hulp die u nodig heeft om weer grip te krijgen op uw leven. Samen met u zetten we stappen richting een toekomst waarin u weer zelfstandig en zelfverzekerd kunt zijn. We werken samen met andere hulpverleners om ervoor te zorgen dat u de beste zorg krijgt die bij u past. Daarnaast helpen wij u om de gewenste veranderingen in uw leven aan te brengen zodat u zelf de draad weer kunt oppakken.

Voor iedereen  

Onze thuisbegeleiders zijn getraind om niet alleen u, maar ook uw gezin en mantelzorgers te ondersteunen. Of u nu jong bent of al wat ouder, alleenstaand of met een jong gezin, onze thuisbegeleiding is er voor iedereen, voor mensen van alle leeftijden en in uiteenlopende situaties. We bieden ondersteuning op maat, afgestemd op uw behoeften. Samen met u werken we aan vooraf vastgestelde doelen, in overleg met andere hulpverleners en mantelzorgers. We streven naar een betere zelfredzaamheid en levenskwaliteit door oplossingsgericht met u mee te kijken naar uw mogelijkheden en de benodigde ondersteuning.

Gezinsbegeleiding met Reset  

Reset biedt praktische opvoedondersteuning aan gezinnen die tijdelijk extra hulp nodig hebben. We begrijpen dat opvoeden soms uitdagend kan zijn, vooral wanneer er onderliggende problemen bij ouders en/of kinderen spelen. Reset is een laagdrempelige methodiek primair gericht op opvoeding. Als jouw gezin aan de voorwaarden voldoet, kunnen we direct starten zonder dat u een indicatie nodig heeft. Met Reset krijgt u tot 85 uur ondersteuning over een periode van 3 maanden.

Vergoedingen en aanvragen  

Heeft u thuisbegeleiding nodig, vragen of wilt u meer weten over Reset? Neem dan rechtstreeks contact met ons op via thuisbegeleiding@marente.nl of via de klantenservice. Thuisbegeleiding wordt vergoed vanuit de Wmo. Vraag een indicatie aan bij uw gemeente. Heeft u hulp hierbij nodig? Dan staan wij voor u klaar.