Volledig Pakket Thuis algemeen

Volledig Pakket Thuis

Ontdek het gemak van het Volledig Pakket Thuis (VPT): verpleeghuiszorg bij u thuis. U ontvangt intensieve zorg en persoonlijke begeleiding op maat terwijl u geniet van het comfort van uw eigen huis.

Verpleeghuiszorg bij u thuis

Meer dan thuiszorg

Het VPT gaat verder dan de reguliere thuiszorg. Het pakket bestaat uit welzijn, begeleiding en zorg op maat en biedt uitkomst aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Ook kan het een mooie oplossing zijn om de periode dat u wacht op een plek in een verpleeghuis te overbruggen. Soms kan een verhuizing naar een verpleeghuis zelfs worden voorkomen. Bovendien ontlast het pakket mantelzorgers.

Persoonlijk en op maat  

Ook met het VPT doet u zoveel mogelijk zelfstandig met ondersteuning van uw eigen netwerk. Het VPT-team vult de noodzakelijke zorg aan en stemt het pakket af op uw persoonlijke situatie en behoeften. Zo ontvangt u precies de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Of het nu gaat om welzijn, begeleiding of specifieke zorgbehoeften, het VPT-team is er voor u. Van de agenda doornemen en samen boodschappen doen tot huishoudelijke hulp en medische zorg.  

Digitale zorg en hulpmiddelen

Het VPT-team kijkt naar de mogelijkheden van het inzetten van digitale zorg, zoals beeldzorg, hulpmiddelen en ondersteunende zorgtechnologie. In samenwerking met diverse welzijnsorganisaties kijken we naar een zinvolle daginvulling, passende activiteiten en ondersteuning in de buurt. Het VPT-team regelt bijvoorbeeld maaltijdondersteuning, huishoudelijke hulp, de achterwacht bij alarmering of een maatje. Cliënten met een VPT worden automatisch lid van Marente

'VPT-cliënt Hennie Hogewoning: Dankzij het VPT en de fantastische zorg van dit team kan ik nog alleen thuis blijven wonen.’

Volledig Pakket Thuis

Hoe werkt het?  

Marente biedt het VPT in Noordwijk, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Lisse en Oegstgeest. In 2024 willen we het pakket in het hele werkgebied van Marente aanbieden. Wilt u meer informatie over het VPT? Neem dan gerust contact op met een van de teams via vpt.katwijk@marente.nl of bel 06 824 021 98. Werken in een VPT-team? Check werkenbijmarente.nl.