Zorg thuis

Wij begrijpen dat u graag zo lang mogelijk zelfstandig wilt blijven wonen. Ook als uw gezondheid minder wordt en u hulp nodig heeft. Wanneer de ondersteuning van uw partner, familie of vrienden niet meer voldoende is, kunt u de thuiszorg van Marente inschakelen. 

Uw welzijn staat voorop  

Of het nu gaat om hulp bij persoonlijke verzorging, het innemen van medicatie of specialistische verpleegkundige zorg, samen met uw mantelzorgers zorgt Marente voor de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Gewoon in uw eigen vertrouwde omgeving. Bij de thuiszorg van Marente staat u centraal. U krijgt een persoonlijk wijkteam dat uw wensen kent en begrijpt hoe uw thuissituatie is. Kortom, bij ons draait alles om u en uw welzijn. 

Zo zelfstandig mogelijk  

Samen met de wijkverpleegkundige bekijkt u welke zorg en ondersteuning u nodig heeft, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. We vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk de regie houdt en zelf kunt blijven doen. Onze thuiszorg helpt u hierbij en kijkt ook hoe andere instanties of uw omgeving - zoals uw familie - kunnen helpen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het regelen van een handige maaltijdservice aan huis.

Persoonlijke zorg  

Marente biedt persoonlijke zorg op maat. Onze wijkverpleegkundigen komen bij u thuis voor de zorg waarbij u hulp nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij het douchen, verpleegkundige handelingen of een wond verzorgen. Bovendien houden ze altijd een oogje in het zeil en maken ze graag een praatje met u. De thuiszorg van Marente werkt in kleinschalige wijkteams die zelfstandig de zorg organiseren. Hierdoor ziet u weinig wisselende gezichten, heeft u veel invloed op het tijdstip van uw zorg en kunt u onze thuiszorgmedewerkers rechtstreeks bereiken. 

Thuiszorg in uw woonplaats 

Bij Marente zijn er 30 wijkteams actief verspreid over de volgende woonplaatsen: Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten en Warmond.  

Indicatie en kosten  

In de meeste gevallen wordt wijkverpleging vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar. Lees meer over indicatie en kosten. 

Volledig Pakket Thuis 

Heeft u meer ondersteuning nodig dan de reguliere thuiszorg kan bieden? Dan is het Volledig Pakket Thuis (VPT) iets voor u. Het VPT is verpleeghuiszorg bij u thuis en is ideaal voor mensen die intensieve zorg en begeleiding op maat nodig hebben. Bovendien biedt het VPT een mooie oplossing om de periode dat u wacht op een plek in een verpleeghuis te overbruggen. Soms kan een verhuizing naar een verpleeghuis zelfs worden voorkomen. Bovendien ontlast het pakket mantelzorgers. De samenstelling van het pakket is voor iedereen anders. Lees meer over het VPT.