Thuiszorg over op nieuw ECD

2 juli 2020

Vandaag is de thuiszorg van Marente overgegaan naar het nieuwe ECD Ons® van Nedap. Dat is een hele prestatie in Coronatijd. Er was eigenlijk weinig tijd besteed aan de discussie of we het traject moesten stilzetten. We zijn dan ook trots op alle collega's die dit samen voor elkaar hebben gekregen.

Ruim 550 zorgcollega's hebben de afgelopen maanden digitale trainingen gevolgd om vaardig te worden in het werken met het nieuwe ECD. Zij zijn hierbij ondersteund door de speciaal opgeleide 'ECD-coaches'. Samen zorgden zij ervoor dat alle cliëntdossiers in korte tijd omgezet werden. Ook deden ze dat samen met alle medewerkers en implementatiepartners die op afstand hielpen deze overgang tot een succes te maken. 

Nieuw ECD thuiszorg Marente

Een diepe buiging voor alle collega's die deze implementatie in coronatijd mogelijk hebben gemaakt.

Digitaliseren van zorgprocessen

Een aantal jaren geleden is Marente begonnen met een digitale transformatie. De intramurale zorg werkte al met een Electronisch Cliënten Dossier (ECD), de zorgprocessen van de 600 thuiszorgmedewerkers waren nog niet helemaal gedigitaliseerd. Zij werkten bijvoorbeeld nog met papieren dossiers. 

Lees het eerdere interview met onze collega's over de implementatie van het ECD tijdens Coronatijd.