Terugblik Bloemenmozaïek maken

2 mei 2019

Donderdag 11 april was het weer zover, onze jaarlijkse traditie Bloemenmozaïek maken! Elk jaar baseren we onze mozaïek op het thema van de bloemencorso. Dit jaar was dit ‘Changing World’. En dus kozen wij voor een heerlijke hangmat tussen de palmbomen en daarbij de titel "groeten uit Holland!!"
 

Cees Beijk had die ochtend bakken met hyacinten en bollen voor ons klaargezet, waar we hem erg dankbaar voor zijn!!

Om 9.15 uur bepaalde we met elkaar welke kleuren waar zouden komen. En vanaf toen kwamen de vrijwilligers binnenstromen, en later alle andere helpende handjes! Geweldig hoeveel hulp er was om binnen één dag het mozaïek af te krijgen! Bewoners, deelnemers van de dagbestedingen, familie, vrijwilligers en (oud)collega’s hielpen allemaal mee. Er hing een gezellige sfeer in Valencia.

Het mozaïek maken we altijd op piepschuimen platen, deze werden na 14 uur als puzzelstukjes neergelegd op de stellage buiten (die overigens was neergezet door de TD, bedankt mannen!)

Eenmaal buiten werden de laatste puntjes op de i gezet. We strooien de hyacinten op de lege vlakken. Dit doen we nu al een aantal jaren. We steken binnen met elkaar alle randen, en buiten strooien we de bloemen erop. Dit jaar hadden we wel voor het eerst bloembollen erop, dat was even spannend. Maar ook deze bleven gewoon liggen op het mozaïek. Het gaf een erg leuk effect!

Kwart over drie was de mozaïek klaar! Met elkaar is het ons weer gelukt.

Via deze weg willen wij iedereen bedanken die geholpen hebben met het maken van de bloemen mozaïek. Jullie waren fantastisch!!!! Namens Team Welzijn