Cliëntenraad gaat terug naar ‘de bedoeling’

10 oktober 2019

Gisteren werd in ’t Heerenhuys in de Wilbert voor de tweede keer een inspiratiedag voor alle cliëntenraadsleden van Marente georganiseerd. Het was een leuke, inspirerende en interactieve dag. Zij werden meegenomen in het verhaal van Frank Pieters over ‘Verdraaide Organisaties’. Hij vertelde dat organisaties steeds meer in een systeemwereld terecht komen en dat lijkt weg te gaan van waar we het voor doen: persoonsgerichte zorg voor de individuele cliënt!

’s Middags namen de cliëntenraadsleden plaats in ‘Het Lagerhuis’ onder leiding van Barbara Schildkamp, alias Mrs. Speaker. Aan de hand van actuele stellingen gingen de cliëntenraadsleden met elkaar in debat. Zo werd er gediscussieerd over dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis moeten wonen, het verplicht stellen van verlenen van zorg door jongeren aan ouderen, dat de cliëntenraad een klachtenbureau is en dat we mee moeten veranderen.

Met de input vanuit deze dag kunnen cliëntenraadsleden bijdragen aan hoe de zorg nog meer terug kan naar de bedoeling. Zij mogen nog meer ‘wakker’ zijn, niet zomaar uitgaan van de dingen die ‘altijd zo gaan’. Blijven signaleren, blijf in gesprek gaan en luister naar individuele behoeften en wensen van cliënten. Zo zorgen we er samen voor dat onze zorg nog persoonlijker wordt en gaan we met z’n allen meer terug naar de bedoeling. Ook in 2020 zal er weer een leuke en inspirerende dag worden georganiseerd.

Inspiratiedag cliëntenraad van Marente