Samenwerking JINC en Marente van start

1 september 2022

Vorige maand werd Marente officieel partner van JINC, een organisatie die zich inzet om kinderen van 8 tot 16 jaar te begeleiden bij een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 63.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC gaat voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Ze helpen kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en minder rolmodellen. Een prachtig doel wat Marente graag steunt. De jongeren krijgen handvaten voor het ontwikkelen van vaardigheden en worden meegenomen in de potentiële arbeidsmarkt. Ook Marente helpt deze jongeren graag aan een betere start op de arbeidsmarkt. Daarom levert Marente financiële steun, mankracht en zet haar expertise in door bijvoorbeeld sollicitatietrainingen te geven en voorziet in bliksemstageplekken en programma's op diverse Marente-locaties. 

Eerlijke kansen op de arbeidsmarkt

Eerder dit jaar deed Marente mee aan JINC’s programma De Baas van Morgen waarbij basisschoolleerlingen een dag de baas van Marente waren en meeliepen met de raad van bestuur. Marente steunt JINC graag om samen jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand een eerlijkere kans op de arbeidsmarkt te bieden en hun talent in te zetten.

Foto: Startsein officieel partnerschap JINC & Marente. Van L naar R: Anne Leemhuis (Marente), Anne Beekmans & Annemiek Snelders (JINC)