Rotary trakteert Huize Bijdorp

20 juli 2020

Vrijdag 17 juli trakteerde Rotary Club Voorschoten-Leidschendam de bewoners van Huize Bijdorp op taart. De club leeft mee met de zusters, paters en ‘burgerbewoners’, die door de coronacrisis een zware tijd achter de rug hebben. 

Na de intelligente lockdown van half maart is de recente versoepeling van de coronamaatregelen goed nieuws, met name voor de bewoners van woonzorgcentra en de welpen en scouts van de Mauritsgroep. Rotaryvoorzitter Ellen Fekkes kwam op het idee om dat te vieren met taart.

De afgelopen weken stonden Topaz Foreschate, Topaz Vlietwijk en woonzorgcentrum Adegeest op het programma. Ook daar werden de Rotaryleden hartelijk ontvangen. Huize Bijdorp maakte het rondje compleet. Leidinggevende Facilitair & Welzijn Patrick Mesman nam de twee tassen vol gebak namens de bewoners en medewerkers in ontvangst.

“We waarderen deze geste zeer”, zegt Patrick. “Na de lockdown hebben we geprobeerd het virus buiten de deur te houden, maar het verspreidde zich als een olievlek. We zijn onder de indruk van het enorme medeleven dat inwoners van Voorschoten en bedrijven hebben laten zien, van drieduizend kaarten tot bloemen van Intratuin.”