Poenkoffer voor Aline

14 september 2021

Geen enveloppenspel, geen Rad van Avontuur en geen barbecue in de binnentuin. Net als het overgrote deel van het programma van de Najaarsfeesten in Katwijk aan den Rijn, werd op de laatste zaterdag van augustus voor de tweede keer op rij de fancy fair in De Wilbert gecanceld.

En toch mocht de SRAW – de eigen goede doelenstichting van De Wilbert –zo’n 1700 euro bijschrijven. Dat was immers de opbrengst van de loterij, waarvan de trekking wél gewoon op 28 augustus plaatsvond. 

Waar er in het verleden nog weleens berichtjes in de krant moesten worden geplaatst om de winnaar te traceren, was de winnares nu al een paar uur na de trekking gevonden. De Katwijkse Aline Barnhoorn sprong een gat in de lucht toen zij zag dat het lot met nummer 1891 – goed voor de hoofdprijs – in haar portemonnee zat. De poenkoffer – een reiskoffer gevuld met 449 belastingvrije euro’s – nam zij dan ook met een grote glimlach in ontvangst. 

Van de 35 prijzen – die door lokale ondernemers beschikbaar werden gesteld - zijn er nog enkele niet opgehaald. Nog loten liggen? Controleer ze op marente.nl/loterijwilbert