Informatiepunt dementie in Noordwijk

27 maart 2019

Iedereen kent waarschijnlijk wel  iemand die een vorm van dementie heeft. Dat kan een partner, een ouder, een ander familielid, een vriend, een buurman of iemand anders in de buurt zijn. Als iemand zich zorgen maakt om die persoon, weet hij/zij niet altijd bij wie die het beste terecht kunt met vragen of simpelweg wat informatie. 

Inloopspreekuur elke donderdag

Bezorgde kinderen, buren, familieleden, maar ook mensen met een beginnende dementie in Noordwijk kunnen dan terecht bij het gratis informatiepunt dementie. Dit is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, Marente en enkele andere zorgaanbieders (Activite en Groot Hoogwaak ), waarbij casemanagers  dementie voor klaarstaan voor alle vragen over dementie.

Elke donderdag is er een gratis inloopspreekuur van 15:00 uur tot 16:00 uur in het gemeentehuis van Noordwijk aan de Voorstraat 42. Op donderdag is er ook een  casemanager telefonisch voor u bereikbaar op telefoonnummer 071 36 600 00.

Het doel is om in een zo vroeg mogelijk stadium mensen te ondersteunen en te adviseren om op die manier ervoor te zorgen dat iemand met dementie zo lang mogelijk zelfstandig kan functioneren met de mogelijkheden die hij of zij heeft. Daarnaast is het doel de mensen in de omgeving van iemand met dementie te ondersteunen.