VMBO-scholieren Fioretti lopen stage in Berkhout

29 september 2021

Fioretti Hillegom en Berkhout gaan intensief samenwerken om scholieren kennis te laten maken met de ouderenzorg. Op 30 september starten 6 VMBO-leerlingen met een stage in de woonzorglocatie en later in het jaar nog eens 6. Dat leerlingen op deze leeftijd zo’n stage lopen is bijzonder. Verder bestaat de samenwerking uit een MBO-stage en gastlessen van Berkhout-medewerkers in de klas bij Fioretti.

Win-win

Mariëtte van Haaster, opleidingscoach bij Marente, vertelt: “Dit is een onwijs leuk project waarin jong en oud samenkomt. Het is ook echt een win-win actie. De leerlingen maken kennis met de ouderenzorg en zij leren samenwerken met verschillende zorgverleners. Misschien kiezen zij hierdoor in de toekomst voor het werk in de ouderenzorg. De bewoners kunnen deze jonge leerlingen ontmoeten en er worden leuke activiteiten georganiseerd.”

Ze hebben er zin in

Mariska van Anrooij begeleidt het project vanuit het Fioretti: “De leerlingen die stage komen lopen bij Marente hebben gekozen voor keuzevakken in de richting (ouderen)zorg. Ze vinden het spannend om in Berkhout mee te mogen lopen, maar hebben er ook onwijs veel zin in! Ze zijn zich al aan het voorbereiden met verschillende opdrachten en kijken uit naar de stage!”

Meer dan alleen VMBO-stage

Overigens blijft het niet alleen bij deze stages. Medewerkers uit Berkhout, zoals een kwaliteitsverpleegkundige, teamleider Welzijn en opleidingscoach komen gastlessen geven op het Fioretti. Daarnaast worden er ook MBO-stages georganiseerd, bijvoorbeeld in het beroepenveld Facilitair Dienstverlening. Mariëtte: “Het is echt een intensieve samenwerking. Marente hecht veel belang aan leren en ontwikkelen en werkt dan ook graag samen met scholen zoals het Fioretti!”