’t Sandt in een nieuw jasje

3 augustus 2020

Begin dit jaar zijn de bewoners van ’t Sandt in De Wilbert tijdelijk verhuisd naar Warmond en op 3, 4 en 5 augustus verhuizen ze weer terug. In dit afgelopen half jaar is ’t Sandt flink onder handen genomen. Alles is weer fris en licht, deuren staan open en er is een prettige woonomgeving gecreëerd.

Teamleider Emmy Schuller: “Het was een grote klus. Het heen en weer terugverhuizen van de bewoners en natuurlijk de verbouwing, maar oh wat zijn we blij met het resultaat! Het is nog mooier geworden dan dat we van te voren hadden kunnen bedenken. Ik ben er supertrots op dat we dit zelfs in coronatijd voor elkaar hebben gekregen.”

Tweepersoonskamers zijn verleden tijd

’t Sandt bestaat nu uit zes kleine woongroepen voor tien bewoners die nu één grote woongroep vormen. Tweepersoonskamers zijn verleden tijd, iedereen heeft lekker zijn eigen kamer. De sanitaire ruimtes zijn compleet vernieuwd en voldoen aan de wensen voor mensen met dementie. Er zijn nieuwe keukens geplaatst, teamleider Facilitair Dirk Pieter van Leeuwen: “We kunnen heerlijk vers koken op de afdeling. Als de bewoners willen, kunnen ze helpen met koken.”

Beleefhoekjes op Het Plein

De drie verschillende afdelingen komen samen op “Het Plein”. Een plek waar allemaal verschillende beleefhoekjes zijn. Er komt een groot poppenhuis – geschonken én zelf gemaakt door een echtgenoot van een inmiddels overleden bewoner -, een muziekhoekje, een voelmuur, een bloemenkraam en een marktkraam. Bij deze marktkraam kunnen bewoners zelf een boodschap halen. Daarnaast is er een nostalgisch draaiorgel, met echte draaiorgelmuziek. Ook aan de mannen (en technische vrouwen) is gedacht, zij kunnen lekker rommelen in de klus- en  opknaphoek.
Uiteraard is er extra aandacht voor het feit dat we wonen in Katwijk en kunnen de bewoners genieten van een strandvergezicht met zeegeluiden.

Bekijk ook de reportage op RTV Katwijk