't Boshuys in Katwijk feestelijk geopend

20 juni 2022

De Wilbert heeft er een parel bij. Onder toeziend oog van tientallen genodigden, verklaarden de Katwijkse wethouders Sonny Spek en Emile Soetendal met een likje vernis 't Boshuys officieel tot geopend.

De opgeknapte bungalow - gelegen in het Heerenschoolbos - zal de komende jaren dienst doen als ontspanningsplek voor bewoners van De Wilbert, bezoekers van het dagcentrum Buitenthuis. Ook kan het gebruikt woorden door inwoners uit de regio met de Katwijkse Ziekte die gebaat zijn bij een dagje rust. Door de lommerrijke omgeving en uitzicht op de dierenweide is het een prettige plek die gebruikt wordt om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen.

Nu 't Boshuys officieel is geopend, wil het niet zeggen dat het project 'af' is. Ook de komende maanden zal er nog veel worden gewerkt en aangepast. Met name in de tuin, die grenst aan de dierenweide, is er nog een hoop werk te verzetten.

De Katwijkse Ziekte

De Katwijkse Ziekte wordt veroorzaakt door een afwijking in een gen. Mensen met de Katwijkse ziekte krijgen vaak één of meerdere hersenbloedingen. Marente is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van de Katwijkse Ziekte (HCHWA-D) in De Wilbert in Katwijk. Een multidisciplinair team is extra geschoold in het het leveren van passende zorg en begeleiding aan cliënten.